Напишете дума/думи за търсене

Необикновената история на Петър Крумов - световен шампион по борба, който стана художник (подкаст)

Той е феномен в родния спорт… но също и в родното изкуство. Петър Крумов е световен шампион по класическа борба, който след края на спортната си кариера става един от най-прогресивните журналисти у нас. Когато много от нас нямат никаква идея какво е интернет (и как може да бъде използван), бившият състезател е начело на екипа, който създава първия дигитален вестник в България. Уважаван и успял както в спорта, така и в журналистиката, Петър Крумов не спира дотук. Вече пенсионер, за него е немислимо да стои със скръстени ръце и отключва своята дарба на рисува. Той не само започва да твори с четката, но и с всяка година става все по-добър в живописта. Изкуствоведи са смаяни от таланта на бившия спортист и журналист, който вече има няколко самостоятелни изложби, а благодарение на социалните мрежи, в които 80-годишният творец „плува“ като в свои води, неговият кръг от почитатели постоянно расте, а картините му се продават с лекота.

Щастливи сме, че стартираме новата година в нашия подкаст „Нещо ново с Мила“ именно с такъв човек, изтъкан от мъдрост, енергия и светлина.

Интервюто е взето през изминалата година и тогава актуалната изложба на Петър Крумов вече е затворена. За да следите творчеството на този великан, последвайте го в социалните мрежи: тук и тук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X