Напишете дума/думи за търсене

3 начина, по които несъзнателно прецакваме любовния си живот

Ние израстваме в култура, която хвърля пластове глупости върху връзката ни с нашата сексуалност.
От малки сме научени какви трябва да бъдат мъжете и какви трябва да са жените. Но ако момчетата харесват нещо твърде много, тогава те са етикирани като страховити, отчаяни или изроди. И ако жените харесват определени неща твърде много или твърде малко, тогава те биват етикетирани като лесни или с всякакви други обидни имена.

В това минно поле от правила никой не печели
С всички тези очевидно черно-бели сексуални норми, в които да се удавим, ние сме склонни да изгубим себе си. Сексът може да изглежда все по-страшен с всяка изминала година.
С течение на времето започваме да забравяме кои от съобщенията, които получаваме от отсрещните, водят до здрави сексуални отношения и кои водят до дисфункционални и дори вредни сексуални отношения.

През последните няколко години се забелязват три основни неща, които двойките правят несъзнателно и които сеят хаос във връзката и сексуалния им живот.

Направете тези три неща и със сигурност ще отчуждите всеки сексуален партньор, с когото имате контакт.
Но ако избягвате тези три неща, ще позволите на пространството за любов, доверие и интимност да расте в границите на вашата връзка.

Кои са трите начина, по които несъзнателно прецаквате любовния си живот?

1. Използвате секса като инструмент за договаряне
Сексът е взаимноизгодно действие, което поддържа любовта, връзката и растежа на хората, участващи в него.
Така че, когато един партньор реши да използва секса като разменна монета, актът се превръща в стока за търгуване, за разлика от преживяването двама души да се споделят и да се наслаждават на взаимното си удоволствие.

Това е игра без печалба.

Сексът не е разменна монета, която да използвате срещу половинката си.

Ако не се наслаждавате на секса, който правите вие и партньорът ви, тогава или трябва да анализирате връзката си със собствената си сексуалност и да изясните какво желаете, или трябва да проведете честен разговор с човека до вас за това как сексуалните ви нуждите могат да бъдат посрещнати по-ефективно.


2. Срамувате се от желанията на партньора си
Друг начин, по който хората са накарани да се чувстват несигурни в сексуалните си отношения, е когато партньорът унижава или открито се присмива на техните сексуални предпочитания или желания.

Сексът е мястото, където буквално, духовно и метафорично се разголваме пред нашите партньори. Да разкрием нашите сексуални предпочитания, може да бъде плашеща концепция за много хора. И присмехът не помага.

Може би ви харесва да ви скубят, докато правите секс. Може би искате да доминирате сексуално над любимия. Може би искате вашият партньор да се включи в някои ролеви игри.

Разбирането, че вашата половинка ви има достатъчно доверие, за да ви каже какво би искала (или иска да изпробва), е подарък. Изисква се смелост и уязвимост, за да изразим сексуалните си желания и с тези подаръци трябва да се борави деликатно.

3. Правите негативни коментари за тялото или сексуалното поведение на вашия партньор
Ако единият партньор прави отрицателни коментари за тялото или сексуалното представяне на другия, това кара отсрещният да се затвори и да стане отбранителен.

Има огромна разлика между това да направите отрицателен коментар за нечие тяло и да го попитате за здравето му от място на искрена любов и загриженост.

Вашият партньор не издържа ли толкова дълго, колкото бихте искали? Има разлика с размерите на слон между това да го накарате да се чувства така, сякаш са ви провалили сексуално и да го изкажете по начин, който подканва към диалог, който лесно може да завърши с взаимно приемливо решение. Може би вие ще се превърнете в негов помощник, който му помага да развие сексуалната си издръжливост. Екипната работа винаги дава добри резултати.

В крайна сметка винаги има деликатен начин да изкажете нещо деликатно, от което може едновременно да се възползвате и да се развиете като двойка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X