Напишете дума/думи за търсене

Как да използваме канела, за да премахнем лошата енергия от дома си

Повечето от нас използват тази подправка у дома, за да ароматизират всяка стая или да овкусят вкусна топла напитка и сладкиши, но може да я използвате и за изчистване на лоша енергия.

Канелата се произвежда от кората на канеленото дърво, а видът цъфти в жълто и расте в тропически и влажен климат.
В исторически план тази кора е била използвана за много цели заради ароматните си свойства. От здравна гледна точка тя е източник на протеини, витамини C и B комплекс и минерали като желязо, калций, цинк, калий и селен.

Тя притежава противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и е ценна при лечението на сърдечносъдови и невродегенеративни заболявания като рак и болест на Паркинсон.

Днес все още е широко разпространено вярването, както е било в Древен Китай и Индия, че кората има мистични свойства. Сред тях е, че канелата помага да се освободи къщата от лошата енергия.

1. Използвайте я като тамян
Вземете дълга, тънка пръчка канела и я поставете върху поднос. Запалете единия й край и го оставете да гори.
Може също така да поставите няколко парчета в тенджера без вода и да оставите топлината на котлона да освободи етеричните масла. Когато видите дима, вземете парчето и го разнесете из дома си. Популярното вярване твърди, че тази подправка може дори да помогне за лечение на безсъние.

2. Направете домашен препарат за под
Друг начин да използвате канела за почистване на лошата енергия от дома е да си направите препарат за пода с кората. За да направите това, кипнете малко вода. Когато течността заври, изключете и добавете пръчиците или канелата на прах.
След като този препарат изстине, може да го използвате за почистване на пода, мебелите или всякакви повърхности в дома ви.

Освен ч ще пропъди всякакви лоши вибрации, къщата ви ще замирише вкусно. Нещо повече, нейният аромат ще ви помогне да се отпуснете и да създаде усещане за спокойствие.

3. Насладете се на вана с канела
Може да се отпуснете, като използвате канела във ваната.
Канелата принадлежи към група ароматни растения, често използвани в различни ритуали за премахване на лошата енергия и насърчаване на положително настроение. Препоръчват се да сложите няколко клона във вана с гореща вода и да се изкъпете.

За тези, които искат да направят това, но нямат вана, може да преварите вода, да добавите подправката и да се къпете с нея, когато достигне правилната температура.

4. Поставете парче канела на вратата
Съединете няколко пръчки канела с червена панделка и да поставите зад входната врата на дома си.
Освен това може да вземете шепа канела на прах и да я разпръснете около входната врата на дома си.

За каквото и да я използвате, канелата е полезна подправка, която си струва да имате вкъщи. Ако вярвате в добрите и лошите енергии, възползвайте се от тази подправка, за да пречистите дома си. Но ако не, все пак може да я използвате, за да подобрите здравето и благосъстоянието си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X