Напишете дума/думи за търсене

6 начина за естествено намаляване на нивата на пикочна киселина

Пикочната киселина е химично съединение, което се образува, когато тялото разгражда вещества, известни като пурини. Те се изпращат до бъбреците в кръвта и чрез процес на филтриране се елиминират чрез урината.

В някои случаи обаче този материал се натрупва в прекомерни количества, независимо дали тялото произвежда твърде много от него или има проблеми с отстраняването му.
В резултат на това се създава възпалително разстройство, известно като хиперурикемия, характеризиращо се с проблеми с бъбреците и проблеми със ставите поради образуването на кристали от остатъка.

Състоянието може да бъде доста болезнено и ако не се контролира, може да допринесе за развитието на хронични, трудни за лечение заболявания.

За щастие, може да стимулирате премахването му, като консумирате определени естествени съставки, преди да се превърне в по-голям проблем.

1. Ябълков оцет
Тази подправка има детоксикиращи свойства, които могат да ви помогнат да намалите нивата на пикочна киселина в тялото си.
Ябълчената киселина в него и неговите антиоксиданти подпомагат процесите на тялото, които разграждат и елиминират това вещество, като по този начин предотвратяват възпалението.

• 1 супена лъжица (10 ml) ябълков оцет
• 1 чаша вода (200 ml)

Добавете супена лъжица ябълков оцет към чаша топла вода и изпийте на празен стомах, без никаква друга храна да приемате след това. Повтаряйте два пъти дневно в продължение на поне 2 седмици.

2. Лимонов сок
Лимоните са силно алкални и могат да помогнат за понижаване на нивата на пикочната киселина в кръвта, като същевременно насърчават детоксикацията на отделителната система.

Антиоксидантите в тях елиминират токсините и неутрализират нивата на пикочната киселина, предотвратявайки кристализацията.

• Сокът от 1 лимон
• 1 чаша вода (200 ml)

Изстискайте лимона и го смесете с чаша топла вода. Пийте на празен стомах, без друга храна, в продължение на 3 седмици.

3. Череши
Консумирането на тези плодове означава да дадете на тялото си мощни антиоксиданти и противовъзпалителни вещества, които помагат за почистване на кръвта и понижаване на нивата на пикочна киселина.

Черешите съдържат големи количества антоцианини, флавоноиди, които насърчават разграждането на киселината, задържана в тъканите и ставите.

Яжте половин чаша (75 г) череши на ден в продължение на няколко седмици. Добавете череши към вашите смутита и салати.


4. Сода за хляб
Тя е алкална храна и помага за контролиране на излишната пикочна киселина и по този начин облекчава симптомите на подагра.

Има силата да детоксикира кръвта и бъбреците, за да елиминира правилно отпадъчния материал от тялото.

• 1/2 чаена лъжичка (2 г) сода за хляб
• 1 чаша вода (200 ml)

Добавете половин чаена лъжичка сода за хляб към чаша вода и яжте на празен стомах, без друга храна. Повторете 3 поредни седмици.

Забележка: Не консумирайте повече от препоръчаното количество или може да алкализирате прекалено тялото си.

5. Зехтин
Консумацията на студено пресован зехтин екстра върджин е естествен начин да помогнете за премахването на всички натрупани киселини или тежки метали в тялото ви.
Тази здравословна мазнина предотвратява окисляването на холестерола във вашите артерии, като в същото време действа като естествено противовъзпалително средство.

Редовната му консумация помага при симптоми на хиперурикемия, особено при намалена подвижност на ставите.

• 1 супена лъжица (16 г) зехтин
• Няколко капки лимонов сок

Изпийте супена лъжица зехтин с лимон на празен стомах, без друга храна. Приемайте това лекарство най-малко 3 седмици без прекъсване.

Житна трева
Сокът от нея е алкално лекарство, което подпомага тялото в разграждането на пикочната киселина и не позволява да остане в бъбреците.

Витамин С, хлорофил и фитохимикали насърчават пречистването на кръвта и създават защитна бариера срещу токсините.
Житната трева е значителен източник на висококачествен протеин. Това я прави чудесна алтернатива на протеина, който идва от храни, заредени с пурини.

• 2 супени лъжици сок от пшенична трева (20 мл)
• Няколко капки лимонов сок

Смесете няколко супени лъжици сок от житна трева с малко лимонов сок и консумирайте на празен стомах, без друга храна. Повтаряйте всеки ден в продължение на 2 седмици.

Имайте предвид, че по-доброто хранене е от съществено значение, ако искате да намалите нивата на пикочна киселина в тялото си, в допълнение към консумацията на някои от гореспоменатите съставки.

Ограничете приема на пурини и вместо това увеличете приема на вода, плодове и зеленчуци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X