Напишете дума/думи за търсене

11 безумни разлики между срещите през 90-те и срещите днес

Спомняте ли си срещите през 90-те? Ако още не сте били родени или не сте имали привилегията да имате кандидат-гаджета през това грандиозно десетилетие, не знаете какво сте пропускали.

Никой не беше залепил лицето си за своя смартфон и нямаше такова нещо като „инфлуенсър“.
Романтиката все още се усещаше като нещо възможно тогава. Нищо подобно на това, което съвременните запознанства представляват днес.

Кои са най-безумните разлики между срещите през 90-те и срещите днес?

1. Намиране на кандидат за среща

Тогава: Карате приятелите си да ви запознаят с техен познат или приятел. Вероятно няма да видите този човек до момента, в който наистина се срещнете очи в очи, освен ако вашият приятел няма негова снимка в стар фотоалбум от гимназията или университета. Затова разпитвате за детайли относно външния му вид.

Сега: Плъзгате надясно в приложенията за запознанство, защото намирате профилната снимка на някого за секси.

2. Стесняване на избора

Тогава: Може също така да проверите личните обяви в края на вестника.
Сега: Имате на разположение Tinder, OKCupid, Bumble, Grindr. Списъкът с приложения за запознанства е почти безкраен. Може да избирате сред възможностите за моногамна или полиаморна връзка, #sexpositive, постколониална, антиимпериалистическа, некапиталистическа, веганка, пансексуална, многоезична, агностична феминистка, за готин партньор, който си пада леко по БДСМ при специални поводи.

3. Откриване на скрити части от информация

Тогава: Молите общи приятели да ви разкажат за човека, с когото ще отидете на среща.
Сега: Дебнете ги в социалните медии, за да сте сигурни, че са секси, интересни, имат работа... Google е вашият най-добър приятел.

Не е изключено да загубите бързо интерес, в момента в който разберете, че използва филтъра X-Pro твърде много в Instagram и страда от вманиаченост с хаштагове. Или още по-очебийното неудобство – да има обезпокоителен брой селфита с патешко лице. Току-виж сте открили, че има видеоканал, в който таксува последователите си да го гледат как майстори дибидюс нещо в дома си през уеб камера.

4. Определяне дали е вашият тип

Тогава: Каква е твоята зодия? Оооо, Козирог!
Сега: Какъв е твоят тип личност? Уф, ти си дървен философ? Досадно е. Аз по-скоро търся циничен умник.

5. Влизане в контакт

Тогава: Трябва да се обадите на стационарния телефон в дома му, за да говорите с него. Някой друг, независимо дали е съквартирант, брат или сестра, родител ще вдигне слушалката. Ще трябва да попитате дали човекът, с когото скоро ще имате среща, е вкъщи.
Ще има сложна песен и танц, включващи окачване на слушалката и вдигане на телефона в спалнята на горния етаж, за разлика от тази в кухнята, където няма уединение. Може също да има съобщения, записани на лист хартия, ако не си е у дома.

Ще изпитвате силно безпокойство, чудейки се дали неговата сестра му е предала съобщението ви, дали е написано правилно или дали може изобщо да разчете информацията върху бележката. Ако имате късмет, може просто да оставите съобщение на неговия телефонен секретар и да се надявате баща му да не го изтрие.
Сега: Изпращате съобщение директно на мобилния телефон. Много по-лесно е да не се налага да говорите с никого.


6. Излизане на среща

Тогава: Човекът, с когото сте на среща, идва да ви вземе с колата си от дома ви.
Сега: Как ли пък не, някакъв непознат да знае къде живея. В днешно време всеки е нарцисист, социопат, изнасилвач/канибал, убиец с брадва...

7. Преминаване на изпита за кавалерство

Тогава: Не се проваляйте на теста. Онзи, при който след като той отвори вратата от твоята страна на колата, трябва да протегнеш ръка и да отключиш вратата от страната на шофьора, преди той да влезе.
Сега: Автоматизирани ключалки на вратите. Вместо това от жената се очаква да предложи да плати сметката в ресторанта. Този тест обаче върви и в двете посоки, защото мъжът абсолютно не трябва да й позволява. Никога.

8. Стигане до вашата дестинация за среща

Тогава: Когато шофирате до мястото, където ще се срещнете, ще трябва да се осланяте на сложни ръкописни указания върху лист тетрадка, които дамата ви е продиктува по телефона преди срещата.
Сега: Сериозно ли? Имаш GPS, ползвай го.

9. Подготовка за сексуални контакти, за всеки случай

Тогава: Бръснете краката си под коляното.
Сега: Тотално обезкосмяване, дори и да сте мъж.

10. Влизане във форма преди срещата

Тогава: Ускорена диета преди срещата, за да не сте подути.
Сега: Правите тридневно прочистване със сок, което струва 150 лева, за да може да освободите тялото си от токсините и да направите добро впечатление, което няма как да се случи, ако тялото ви крие излишъци.

11. План за самата среща

Тогава:
Вечеря в истински ресторант и филм в киносалон.
Сега: Netflix и спокойствие

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X