Напишете дума/думи за търсене

Двойка за уикенда – новият тип връзка

Под уикенд двойки нямаме предвид романтични бягства, които си организират през събота и неделя. Нито говорим за връзки, които продължават само 48 часа и след това се разпадат. Говорим за двойки, които се виждат само през почивните дни.

Обикновено хората, които формират тези двойки, са на върха на професионалната си кариера. Обикновено са на възраст между 25 и 35 години и пътуват често. Тъй като нямат много време в работни дни, което да посветят на партньора си, те решават да прекарат време с него през уикенда.

Наградата за ежедневна жертва
Много връзки се провалят поради разстояние. Като не подновявате непрекъснато страстта и любовта, километрите в крайна сметка създават пропаст в отношенията. Това обаче не би било проблем за онези връзки, които поддържат пламъка на любовта си жив, поне през уикенда. Тези два дни са само за тях. По този начин те служат като награда за натоварените работни дни.

Освен това, тъй като си липсват в продължение на много дни през седмицата, и двамата имат огромно желание да се видят в събота и неделя. Това удължава фазата на увлечение. С две думи, тъй като прекарват много време разделени, всеки уикенд се чувства като първият заедно. Това е нещо като постоянно влюбване, което подчертава положителните аспекти на връзката.

Друго предимство на този тип романтика е, че с толкова малко време за споделяне с другия, всеки партньор дава най-доброто от себе си. Обикновено не губят време в абсурдни дискусии. Те се опитват да се възползват максимално от времето си. От своя страна, това позволява на всеки да се съсредоточи върху това, което другият внася във връзката.


Какви са минусите на този вид връзка?

Несигурността, която се създава без ежедневен контакт, може да породи съмнения и ревност към другия. Това всекидневно чудене за ежедневието на половинката може да се превърне в причина за раздяла или дори изневяра.

Освен това романтичното бягство всеки уикенд не означава, че връзката се движи напред. С този начин на живот може да застоят нещата в нея. И двамата партньори могат да се чувстват твърде комфортно в ситуацията, така че никой да не направи крачка към по-сериозна посока.

Колкото по-издръжлива, толкова по-силна
Въпреки че количеството може да не е синоним на качество, в този случай изглежда, че е така. Колкото по-дълго една двойка е заедно, толкова по-силни ще бъдат връзките и основите им. Поради това е по-малко вероятно една връзка да бъде прекъсната от разстоянието, колкото по-дълго е оцеляла.

Знаете ли дали сте съвместими?
Двойките през уикенда живеят връзките си за няколко часа. През събота и неделя споделят легло, храна и време. Но дали това е сравнимо с ежедневния живот на двойка, която живее в една и съща къща и трябва да се изправи пред споделени отговорности?
Този тип спорадични срещи не ни позволяват да видим как другият се държи у дома. Нито как реагира, когато нещо го притеснява, какви мании има, какво обича да прави, когато се прибере, или как готви. Това е малко повърхностна връзка. Някои от тези подробности може да се видят през уикенда, но това не е същото.

Тайните на успешните връзки
Има определени характеристики, които се срещат във всички успешни двойки. Някои от тях са възхищение, взаимно уважение и липса на съзависимост. Освен това очакванията и на двамата трябва да са реалистични и да се основават на това да обичаш другия.
Разбира се, основата трябва да бъде комуникация и доверие. Трябва да може да говорите за всичко и да изразявате гледната си точка, без да се страхувате да бъдете съдени или отхвърлени. Двойките преминават през ценни и щастливи моменти, но в трудни моменти трябва да могат да казват нещата така, както ги чувстват.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X