Напишете дума/думи за търсене

5 причини, поради които нещастните двойки остават заедно

Доста нещастливи партньори остават заедно въпреки факта, че знаят, че не са в здравословна връзка.
Почти всички от нас имат този тип двойка в приятелския си кръг. Никой от околните не е наясно как тези двама души са заедно въпреки безкрайните спорове и постоянното неуважение, което показват един към друг.

Коя двойка се смята за нещастна?

Кавгите са в основата на вашата „комуникация“
Всяка дума, всеки жест или поза на един партньор бързо водят до скандал. Идва момент, когато те говорят помежду си само за да започнат спор или да обвинят другия в нещо. Това е загуба на енергия за тях и за близките им, които все се чудят защо са все още заедно.
За тях е невъзможно да поддържат диалог, защото те винаги се фокусират върху грешките на половинката. Няма значение дали е публично или насаме, те имат навика да общуват по този начин.

Лъжата и изневярата са превзели връзката
Един или двамата партньори живеят зад стена от лъжи. Изневярата не е тайна, но все никой не слага край на връзката.
Уважението и доверието нямат място в отношенията им. Те знаят, че това е така и заради това те търпят последиците от това мълчаливо.

Като цяло нещастните двойки не могат да постигнат собствените си цели или не могат да се споразумеят за това, което искат в бъдеще.
Въпреки това остават заедно. Защо?

1. Мандат доживот или безсмислена гордост
Много родители насърчават децата си да останат в брак, независимо дали е добър или лош, за цял живот. С две думи, от малки им втълпяват, че човек трябва да толерира всичко, което се случва във връзката му, за да не съсипе фамилията с евентуална раздяла.

Невероятно е, но много нещастни двойки все още са заедно заради страха да не разочароват техните семейства.

Някои двойки пък смятат, че са се борили толкова силно за връзката си, че не могат да си позволят да се разделят. Те знаят, че родителите им са били прави, че партньорът им не е бил правилният за тях, но гордостта им е по-важна от щастието им.


2. Страх да не останат сами
Самотата е призрак, който плаши много хора. Има и такива, които решават да продължат със своя скучен и тъжен живот, защото смятат, че това е по-добре, отколкото да прекарват време сами.
Този страх действа като бариера, която им пречи да гледат отвъд онова, което е пред тях. Те дори не си позволяват да мислят, че някъде по широкия свят може да има други хора, които чакат да ги направят щастливи.

3. Децата се нуждаят от семейство, каквото и да е то
Една от най-сериозните грешки, които двойките допускат, е да останат заедно, защото имат деца. Те смятат, че да останат всички под един покрив, гарантират щастието на децата, за което са отговорни.
Това е толкова далеч от истината. Децата ще бъдат щастливи, ако и родителите им да са щастливи. Израстването във враждебна среда, изпълнена със скандали, понякога и с насилие, създава ужасно детство.

4. Времето, вложено във връзката, има своята цена
Някои хора са убедени, че годините, които са посветили на връзката, и парите, които са вложили в нея, оправдават полагането на усилия да останат заедно. Ако те са положили толкова много усилия, за да поддържат отношенията, не би било честно да ги прекратят, независимо колко досаден може да бъде ежедневният им живот.

Освен това за тези двойки е болезнено да мислят, че са загубили толкова много време от живота си само за да се разделят. Затова те избират да погледнат към бъдещето, без да правят промени към по-добър живот.

5. Емоционална или икономическа зависимост
В токсичните връзки хората зависят твърде много от партньора си както емоционално, така и икономически. Те дори не си позволяват да си представят идеята да се отделят от другия. Наясно са, че са нещастни във връзката си, но мислят, че няма да преживеят раздялата.

Например, ако в началото на връзката двойката реши, че единият партньор ще работи, а другият ще се грижи за домакинските задължения, двойката може да се страхува да сложи край на това статукво. Страхът да рестартират живота си, да започнат отново работа или да трябва сами да се грижат за дома, биха могли да направят идеята за разлъката невъзможна дори за помисляне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X