Напишете дума/думи за търсене

4 теми за здравословни кавги във връзката

Може би от ушите ви все още излиза пара, след като стане ясно, че партньорът ви за пореден път не е оправила онази крушка в коридора. Или че половинката ви пак е изгорила една от любимите ви вратовръзки. Има някои скандали, които всъщност са здравословни за романтичните отношения.
Разправиите ни дават шанса да задълбочим разбирането и признателността си един към друг.

Пререканията са възможност, която ни предлага яснота относно нашите основни ценности, приоритети, убеждения и предпочитания, като същевременно ни позволява да научим повече за това как човекът до нас възприема същите тези понятия. Без конфликт ние бихме решили фалшиво, че двама напълно различни хора трябва да мислят, чувстват и действат еднакво само защото са влюбени.

Когато партньорите се озоват в центъра на скандал, и двете страни носят отговорност да намерят начини за поправяне, свързване отново един с друг и продължаване напред. Това житейско умение не само ще укрепи връзката, но ще помогне и на двамата да надскочат себе си, ориентирайки се по-добре и в други области на живота.

1. Кавга за пари, домакинска работа или комуникация
Разбира се, обичайните заподозрени. Ако не сте си спретвали скандал с половинката си за чинии в мивката, имате ли изобщо връзка? Но ако преговорите за конфликт помагат на двойките да се примирят с приоритетите, убежденията и предпочитанията си, тогава нещо толкова банално като подсушаването на посудата в шкафа, преди да я приберете в шкафа, е почти като тренировка за по-важните разговори очи в очи. Тези битови кавги често са разрешими проблеми, без да съдържат истински такива, но пък са пълни с инат или егоизъм.

2. За това как прекарвате времето си
Съпругът ви си купи Playstation, за да облекчите ума си по време на пандемията и сега прекарва по шест часа на ден във видеоигри. Вие не сте доволни. Помнете обаче, че това е разрешима битка. Разбира се, може би и двамата преживявате нещо в момента, но една здравословна кавга може да постави връзката ви на по-солидна основа, като същевременно съпреживявате това, което партньорът ви усеща.

3. За това кога да имате деца или къде трябва да живеете
За разлика от борбата с разрешим проблем, този тип скандал е провокиран от вечна тема, дълбоко вкоренена в мироглед, идентичност и опит на човека. Това не означава, че някой от вас може да не промени начина, по който се усеща спрямо децата, или кога е най-подходящото време да се преместите да живеете извън града.
Може да намерите решение на тези проблеми, ако и двамата сте готови да откриете, разберете и уважите по-дълбокия смисъл на перспективата на партньора си.

4. За сексуалния ви живот
Същото важи и за секса. Нашите плътски желания и нужди са дълбоко лични и те няма да се променят, защото партньорът ни иска това от нас. Независимо дали става дума за честота или качество на секса, нови позиции или осъществяване на фантазии, може да не сте съгласни с желанията на другия, но ако избягвате да дискутирате темата и да се опитате да стигнете до среда, удобно и за двама ви, това може да доведе до отчуждение и презрение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X