Напишете дума/думи за търсене

10 лъжи, които хората казват в приложенията за запознанства

Да се довериш на когото и да било, докато се впускаш в света на срещите, е трудно в наши дни.

Може да искате да пробвате с онлайн запознанство, но се страхувате, че хората ви излъжат за това кои са.

Не сте сами. Почти една четвърт от хората, които използват уебсайтове или приложения за запознанства, за да търсят любов, имат същите страхове.

И с право.

Знаете ли, че 80% от необвързаните индивиди, които прибягват до онлайн запознанства, са признали, че са лъгали в профилите си?

Изследователи от университета на Уисконсин-Медисън и университета Корнел направиха проучване и установиха, че хората, които се срещат първо във виртуалното пространство, лъжат за неща като техния ръст, тегло или възраст.

Тоест профилът на човек и съобщенията, които изпраща преди среща, може да не показват кой е той.

Това означава ли, че всички се опитват да ви измамят? Не. През повечето време хората изричат благородни лъжи, за да изглеждат по-добре и да си уредят среща.

Ето 10-те най-често срещани лъжи в приложенията за запознанства

1. Лъжи за възрастта
Мъжете и жените лъжат за възрастта си, особено когато остаряват. Много самотни хора казват, че са на 49, но са по-възрастни. Повечето индивиди лъжат за действителната си възраст с около 5 години. Причината е, че искат да се показват при повече търсения. Проблемът е, че в дългосрочен план изричането на тази лъжа няма да ви помогне.

2. Лъжи за ръста
50% от мъжете лъжат за ръста си и твърдят, че са по-високи, отколкото са.
Те прибягват до това, защото проучване на Ok Cupid установява, че по-високите мъже получават два пъти повече съобщения от по-ниските мъже.

Момчетата знаят, че жените харесват по-високи мъже. Онлайн обаче по-ниските жени получават повече внимание. Половината от господата, които лъжат, го правят, за да си уредят среща, надявайки се, че когато ги срещнете, ще ги харесате, независимо от това колко са високи.

3. Лъжи за теглото
За да си уредят среща, повече жени, отколкото мъже, лъжат за теглото си.
Няма смисъл да лъжете за килограмите, защото лъжата ви веднага ще лъсне, щом се срещнете с отсрещния, а това със сигурност няма да доведе до втора среща.

4. Лъжи за типа на тялото
Хората лъжат, когато казват какво тяло имат в сайтовете за онлайн запознанства. Мъжете често казват, че са атлетични и във форма, докато жените казват, че имат привлекателни извивки или са симпатично пухкави.

Проблемът е, че средната стойност на килограмите често
означава, че човекът е с наднормено тегло.


Хората харесват определени типове хора и ако се представите погрешно, за да ги накарате да отидат на среща с вас, те ще бъдат разочаровани и ще решат да не ви виждат повече. Винаги помнете, че трябва да сте с някого, който ви харесва заради това, което сте, и заради това как действително изглеждате.

5. Лъжи за доходите
Хората лъжат за доходите си. Повече от всичко друго в техния профил мъжете смятат, че е добре да лъжат за доходите или работата си. Те правят това, защото знаят, че това е важно за жените. Но в крайна сметка никой не ви кара насила да отговаряте на този въпрос.

6. Лъжи за вида на работата и заеманите длъжности
Във водещо австралийско списание са поместени резултати от проучване, което споделя, че 42% от мъжете лъжат за нещо, свързано с работата им, докато само 32% от жените го правят. Някои дами също омаловажават колко са умни, защото смятат, че господата не харесват умни жени.


7. Лъжи под формата на профилни снимки
Това е мястото, където хората лъжат най-много, което се оказа най-нечестната част от онлайн профила. Необвързаните хора често публикуват снимки, които не показват как изглеждат сега. Използват кадри, които са били ретуширани цифрово, или просто снимки на глава.

Най-добре е да бъдат публикувани между три и пет снимки, включително добра снимка на главата, снимка на цялото тяло и снимка, на която правят нещо, което обичат. Хората често съсипват профилите си, като качват твърде много снимки.

8. Лъжи за интереси и хобита
Това е още едно място, където хората често лъжат, за да изглеждат по-добре. Търсещите любов в онлайн пространството може да кажат, че харесват спорта, въпреки че това не е нещо, което правят много често.

Вашият профил трябва да показва какво наистина обичате да правите. Това ще ви помогне да намерите някого, който харесва същите неща, които правите и вие.

9. Лъжи за намеренията за връзка
Много хора, които използват сайтове за запознанства, ще кажат, че искат връзка, когато наистина не са склонни към сериозни отношения. Мъжете правят това по-често, защото са разбрали, че това им помага да получат това, което искат.

Момчетата знаят, че ако кажат, че искат само случайна връзка, шансовете им да успеят за първа среща ще намалеят.

10. Лъжи за това, че сте във връзка
GlobalWebIndex (GWI)- изследователска компания, която публикува някои данни за Tinder, твърди, че 42% от нейните потребители са женени.

Очевидно това е най-голямата лъжа от всички. Никой не иска да бъде в тази ситуация. Хората, които са във връзки, често се издават, непубликувайки ясна профилна снимка.

Четенето за всички лъжи, които хората казват онлайн, може да ви накара да се почувствате зле, но не позволявайте това да ви отблъсне от намерението да намерите любов посредством дигиталното пространството.

Просто имайте предвид, че повечето необвързани хора не се опитват да ви измамят, а просто да излязат с вас на среща.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X