Напишете дума/думи за търсене

Гоустинг – нова мода в раздялата

Не, не става дума за филми, пълни с призраци, а за гоустинг. Това е начинът, по който си тръгваш от живота на някого без дума, без вопъл, без стон.

Маниерът на пъзльовците да се разделят с някого, без да се подлагат на неудобна конфронтация, която води до раздялата очи в очи.
Благодарение на свят, пълен с технологии, вече сме свикнали да не се налага да се изправяме пред доскорошните си партньори, когато нещо не е наред.
90% от комуникацията се осъществява чрез виртуалната реалност. Все по-често се запознаваме с новите си любими в онлайн пространството и им изпращаме тонове съобщения, преди изобщо да се срещнем лице в лице.
Всичко от нашите стандартни въпроси, задавани на първа среща, до скъсването може да се случи чрез съобщение или имейл. А понякога раздялата даже не се и случва, избутана в кьошето от гоустинга.

И така - най-накрая сте намерили изумруда сред всички речни перли в света на любовта. Излизате няколко пъти, но въпреки първоначалния ви ступор, причинен от заслепение, след всяка среща все повече ви се избистря пред очите.
Човекът, когото сте срещнали в Tinder, изобщо не е това, което сте си представяли. Прибирате се вкъщи, наливате си чаша вино, сядате на дивана с телефон в ръка и с една приплъзване на пръста вече сте се придвижили към следващия кандидат за сърцето ви. Без да обясните на предишния, че тая работа с любовта няма да се случи. Той, ако е от най-досетливите, още след първото негово съобщение, на което не отговорите, ще разбере, че било каквото било помежду ви. Но на някои мераклии им трябва повече време да прозрат, че вие сте се превърнали в призрак, а те са жертви на гоустинг.

Ако вие някога сте били жертви на тази нова мода в късането, е безсмислено да се тюхкате и чудите какво грешно сте направили и дали сте казали нещо не на място. Няма нужда да превъртате всяко изречение и всяка среща до последната секунда. В повечето случаи гоустингът не е свързан с нито едно от тези притеснения.

Фактът е, че нито вие, нито другият, а обществото е виновно за налагането на този страхлив начин за тръгване от живота на някого.
Това е светът, в който живеем сега. Свят, в който гоустингът се превърна в социална норма. Просто следващия път се опитайте да разпознаете още в началото дали имате среща със страхливец или с куражлия, на когото му стиска да ви зареже по старомодния начин – от една ръка разстояние.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X