Напишете дума/думи за търсене

Защо е ужасна идея да оставаме приятели с бившите си партньори

Ако сте се колебаели дали да останете приятели с бившия си, това проучване, направено от психолози, ще ви помогне по-добре да разберете защо това не е толкова добра идея, колкото ви се струва.

1. Не може внезапно да изключите чувствата си

Хората обикновено остават приятели с техните бивши, тъй като не искат да прекратят грубо отношенията и да продължат живота си без човек, който е толкова значим за тях. Те смятат, че приятелството с бившия ще улесни и смекчи удара на раздялата, но това е голямата им грешка.

Разбираемо е да не искате да загубите изцяло такъв важен човек за вас, но общуването ви след раздялата ще направи невъзможно да заличите чувствата, които имате към него. След като започнете да се чувствате комфортно отново в компанията на другия, ще свалите гарда си и романтичните чувства може да се върнат.

2. Ще ви бъде по-трудно да продължите напред

Ако сте около бившия си през цялото време, ще ви е по-трудно да се освободите от чувствата на загуба и съжаление. С други думи, вероятно ще изпитате смесени чувства, които ще направят процеса на приключване много по-труден за вас. След раздяла хората се нуждаят от време, за да се излекуват, но ако са в компанията на бившия си през цялото време, това е твърде малко вероятно да се получи.

3. Бившият ви може би все още е влюбен във вас

Рядко решението за раздяла е взаимно и често този, който е зарязан, се надява огънят на любовта отново да се разгори, тъй като все още таи чувства към партньора си.

4. Това може да доведе до непрекъснато разделяне и събиране

След раздяла винаги има онова закъсняло чувство, което ви кара да поставите под съмнение дали сте взели правилното решение за връзката си.

А ако продължавате да се виждате от време на време с бившия си, това ще ви направи още по-объркани. Фактът, че на първо място сте били привлечени един към друг, определено ще доведе до събирането ви.

Отношенията на непрекъснато разделяне и събиране означават, че един от партньорите е силно несигурен дали иска да бъде заедно или не. Само имайте предвид, че ако някой наистина иска да бъде с вас, раздялата никога не би била опция.

5. Приятелството с бившия ще бъде болезнено за вас, когато той продължи напред

Нека си признаем, никой не обича да гледа от първия ред, когато бившият му започва нова романтична връзка. Но ако решите да останете приятели с човека, с когото някога сте били влюбени, бъдете готови да се справите с подобни ситуации, които винаги са неловки и болезнени за гледане.

6. Това ще ви попречи да бъдете отворени за нови отношения

След като една връзка приключи, трябва да си позволите да имате необходимото пространство да се съберете след раздялата и в крайна сметка да се върнете в света на запознанствата. Но да се мотаете с бившия си, няма да ви помогне много и определено ще бъде странно за потенциалните ви нови партньори.

Представете си, че трябва да обясните на новия си партньор, че и тази вечер имате среща с бившия си. Вероятно ще си помисли, че все още сте увлечени по стария си любовник и не сте готови за пълноценна връзка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X