Напишете дума/думи за търсене

Пет начина да създадете елегантна стая с подови лампи

Декорът на дома зависи от личностите на неговите собственици и техните специфични вкусове. Но когато знаете как да се възползвате от осветлението, може да създадете най-красивите и стилни интериори. В този статия ще ви обясним как може да създадете елегантна стая с помощта на подови лампи.

Повечето хора обикновено избират една централна лампа, за да осветяват стаите си. Но ако използвате други източници на светлина, пространствата стават много по-динамични и балансирани.

1. Определете стила
Подовите лампи могат да бъдат намерени в голям брой стилове, от лампи в скандинавски стил, изработени от дърво и неутрални цветове, до индустриални лампи с уникални форми, които допълват студенината на бронза или желязото. Ето защо, преди да изберете този или онзи дизайн, трябва да помислите дали е в хармония с пространството, което искате да осветите.

Ако обичате дневни или спални с прави линии и ненатрапчиви предмети, изборът на подова лампа в минималистичен стил винаги е безопасен вариант. И ако сте склонни повече към органичното и естественото, включването на красиви селски лампи, направени от дърво, във формата на трупи и естествени тъкани, може да придаде на стаята ви класическа и вечна атмосфера.

2. Изберете правилния размер
Подовите лампи са особено гъвкави, когато става въпрос за включването им във вашия декор. Въпреки това е важно да знаете как да изберете идеалния размер, за да получите правилния мащаб. Например лампа в минималистичен стил с тънък и деликатен корпус лесно ще се изгуби в огромна стая с големи мебели и рафтове.

По същия начин една много обемиста и тежка подова лампа може да накара малката стая да се почувства задушна и тясна. Така че изборът на размер според пространството, с което разполагате, е от съществено значение. Не забравяйте, че тези видове аксесоари не е задължително да бъдат фокусната точка, но трябва елегантно да допълват цялостния ви дизайн.

3. Изберете правилното място
Мястото, където поставяте подовите си лампи, също играе основна роля за извличането на максимума от тях. Общото схващане е, че те изглеждат страхотно в ъгъла или зад дивана.

Въпреки че това обикновено се прилага в дневни или малки стаи, подовите лампи могат да се използват и за осветяване на малки бюра, маси или произведения на изкуството.

Важно е да се вземе предвид и предназначението им. Ако искате да ги използвате като околно или насочено осветление, ще трябва да отделите внимание и на цветната температура. Поради тази причина изберете подова лампа с LED крушка която ви позволява да контролирате осветлението чрез регулиране на мощността и дали светлината е топла или студена.

4. Допълнете подовите лампи с настолни лампи
Когато планирате добре осветлението си, може да създадете интимна среда, пълна с елегантност и хармония. Страхотна идея, която работи за спални, кабинети и холове, е да допълните подовите лампи с настолни лампи в същия стил. Правейки това, ще създадете конгруентен* ефект, който генерира слоеве светлина.

Едно от големите предимства на наличието на различни опции за осветление (подови, настолни и пендели) е, че стаята може да бъде персонализирана според повода и вашето настроение. Това означава, че ще може да акцентирате върху конкретни точки, за да създадете подходящ сценарий за пространство.

5. Подчертайте вашите орнаменти
Един от най-добрите начини за подчертаване на орнаменти и декоративни предмети е чрез светлина. Защото въпреки че всичко може да изглежда красиво на дневна светлина, някои предмети могат да останат незабелязани, когато падне нощта. Например, ако имате картина, скулптура или дори пиано, поставянето на подова лампа до тях ще ги накара да изпъкнат веднага.

*удобство, съгласуваност или логическа връзка се установяват между различните неща

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X