Напишете дума/думи за търсене

5 признака, че сте наистина гневен човек

Вярно е, че някои хора са по-ядосани от други - заклещени в емоционална предавка, която влияе негативно на толкова много области от живота. В най-отдалечения край на гневния спектър си представете някой като персонажа на Джак Никълсън в „Сиянието“. Едва ли има две мнения по въпроса, че той беше един наистина ядосан човек.

Въпреки че по-голямата част от мъжете и жените не достигат това абсурдно ниво на гняв, десетки от тях носят мощна гневна жилка, която оцветява преживяванията им всеки ден. Работата и романтичният живот страдат най-много, когато човек страда от хроничен гняв.

Ако искате да знаете как да се справите с гнева, продължавайте да четете, зада разбереге дали показвате някой от предупредителните знаци.

1. Шофирате като ядосан човек
Ядосаният човек се държи така, сякаш е най-важният човек на пътя и единственият, който знае „правилния“ начин на шофиране. Той засича колегите си зад волана или често натиска клаксона си. Показва среден пръст на другите шофьори или сваля прозореца, за да изпсува.

2. Имате поне един спор на ден с някого
Някои хора просто обичат да се карат. Инициират малки караници или спорове, защото се чувстват стимулирани от емоционалната драма. Понякога човек, който не може да се справи с гнева си, търси лесен изход или освобождаване на цялата тази негативна енергия и егоистично я излива върху околните.

Ядосаният човек често ще бъде невероятно развълнуван, ще избухне за най-дребния проблем и ще се почувства глупаво на следващия ден, че е толкова разстроен. Той често ще си мисли: „Защо се ядосах толкова? Сега не ми изглежда като толкова голяма работа." Ако редовно влизате в спорове с другите, с хора, които познавате добре или дори напълно непознати, вероятно сте станали гневен човек.

3. Вие ругаете повече от останалите
Когато обикновените хора открият, че ругаят повече от обикновено, това често е един от признаците на проблеми с гнева. Повечето хора се отказват от това да слушат други да ругаят и псуват често. А ако го правите пред хора, които не са особени фенове на подобен вербален речник, това всъщност е агресивно и враждебно поведение.

4. Загубили сте вяра в приятелите
И си казвате, че всички ви разочароват. Така че, ако сте се превърнали в ядосан човек, трудно ще имате гладки отношения с приятели.

Може да почувствате, че хората ви предават или може да си кажете, че „са идиоти“, но това, което трябва да направите, е да погледнете строго и обективно на възможността собственият ви гняв да влияе негативно на вашите приятелства.


5. Вашето чувство за хумор всъщност е сарказъм
Внимавайте с шегите си, защото саркастичният хумор често е прикрита враждебност и гняв и хората могат да забележат тази гневна черта на миля разстояние. Това, което ядосаните мъже и жени могат да кажат на шега, може да се възприеме от околните като агресивен коментар или заяждане.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X