Напишете дума/думи за търсене

5 необичайни силни страни на хората, които са били емоционално пренебрегнати в детството

С високо вдигнати глави, но с по-нисък дух, отколкото трябва, те вървят сред нас. „Нямам нужда от помощ“, казват те с усмивка.

Обичани и уважавани от всички, които ги познават, те се борят да обичат и уважават себе си. Това са хората, които са изпитали емоционално пренебрегване в детството.
Това е проста, но мощна сила в живота на едно дете. Всичко, което е необходимо, е да израсне в семейство, където чувствата му нямат достатъчно значение.

Парадоксално е обаче, че емоционално пренебрегнатите индивиди са едни от най-силните възрастни. Да, трудно е да се повярва, но има светла страна да израснеш емоционално игнориран.

Пет необичайни силни страни на емоционално пренебрегнатите хора

1. Те ​​са независими
Докато растете, вие сте знаели, въпреки че може би никога не е било казвано на глас, че по същество сте сами. Проблем с учител? Разреши ситуацията сам. Конфликт с приятел? Оправяй се. Вашето детство е било тренировъчна площадка за самодостатъчност. Сега, като възрастен, предпочитате да правите нещата сами. Тъй като сте много компетентни със справянето в различни ситуации, страхотното е, че в по-голямата си част може сами да си помогнете.

2. Те са състрадателни
Като дете вашите чувства твърде често са били игнорирани. Но това вероятно не ви е попречило да усещате околните. Изследванията показват, че дори малките бебета изпитват емпатия.

Много хора, които са били емоционално пренебрегнати в детството си, имат намален достъп до собствените си чувства, но имат допълнителна чувствителност към емоциите на другите. Състраданието е мощна, лечебна и свързваща сила, която те имат в изобилие.

3. Те са изключително даващи
След като сте получили оскъдно количество емоционално признание и утвърждаване в детството, вие сте се научили да не молите почти за нищо. Част от това да си независим и състрадателен е, че си по-наясно с нуждите на другите, отколкото със собствените си. Така че като възрастни индивиди, вие не искате много, но давате много.

4. Те са гъвкави
Като дете вероятно вместо да бъдете попитани какво искате или от какво имате нужда, не сте имали друг избор, освен да се приспособите към ситуацията. Така че вече пораснали вие не сте взискателни, настоятелни или контролиращи. Вместо това сте точно обратното. Може да се носите по течението много по-добре от повечето хора. И вие го правите.

5. Те са симпатични
Хората, изпитали емоционално пренебрежение в детството, са едни от най-симпатичните на този свят. Състрадателен, даващ и безкористен, вие сте този, когото вашите приятели търсят, когато имат нужда от помощ, съвет или подкрепа. Вие сте там за вашето семейство и приятели, а може би дори и за непознати.
Другите знаят, че могат да разчитат на вас.

Вашите силни страни са толкова устойчиви, че може да ги направите още по-добри, като ги балансирате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X