Напишете дума/думи за търсене

4 дразнещи неща, които мъжете правят и карат жените им да ги възприемат като „второ дете“

Много съпруги се оплакват, че съпрузите им се държат като деца.
Психолозите използват термина „детска зона“, за да нарекат тази особеност в динамиката в двойката. Словосъчетание, което обяснява, че в съзнанието на жената тя категоризира партньора си като дете.
„Детската зона“ е като „приятелската зона“, само че е още по-лоша, защото пияна жена ще спи с приятеля си от университета, но не и с детето си. Какви са примерите за мъж, който се държи като дете?

1. Цупене
Дори и най-спокойните родители биха се поизнервили малко, ако децата им се цупят за цяло и не щяло, и то при положение, че децата са много по-сладки от мъжете на средна възраст.

Ако хленчите и отправяте пасивно-агресивни нападки, че не става на вашето, е огромно отклонение от поведението на възрастния индивид. Да не говорим, че и сексът, който получавате от милост, след като сте се цупили цял ден, е бледо подобие на секса, който бихте могли да имате, ако се държите по-зряло.

2. Висене на дивана непрекъснато
Жените мразят, когато децата им мързелуват на дивана по цял ден, но това е още по-малко привлекателно за възрастен мъж, който може да свърши нещо, за което е помолен твърде отдавна.
Жените обичат проактивни, уверени мъже, които правят планове и ги изпълняват.

3. Неуместни шеги
Иска приятелка, която е психотерапевт, и нерядко ми обяснява, че в кабинета й влизат жени, които си оплакват от инфантилното поведение на мъжете им като прелюдия към секса. Някак не е много уместно размяната на ласки да започва с неуместна шега или тъп виц, все едно господинчото до вас е младеж в пубертета.

4. Неизпълнение на задълженията
Със сигурност и на вас не ви се ще всяка вечер след работа да минавате до кварталната бакалия и после да се въртите около котлона два часа, вместо да си легнете с книга в ръка, но го правите, защото от вас зависи семейството ви да изпита доволство от вечерята. Но ако мъжът до вас за пореден път е забравил да изхвърли боклука, да сложи децата да спят, ако вие ще закъснеете с прибирането, или да направи нещо, което е предопределено от неговата роля в домакинството ви, тогава не е за чудене защо го възприемате като някого, когото отглеждате, а не като ваш гръб и опора.

Да не говорим, ако сте я загърбили като жена, която има нужда от нежност и интимност. После да не се чудите защо половинката ви не иска да прави секс с вас. Не, не я боли главата, но тя очаква от вас да я искате, а не само тя да инициира търкаляне в чаршафите.

Ако погледнете задълбочено и честно горните точки и се разпознаете в някоя от тях, тогава би било глупаво да си мислете, че това едва ли е причина да не правите любов с половинката си.

Повечето от споменатите характеристики произтичат от дълбока липса на доверие в мъжа, често от това, че не виждат ефективен, силен мъжки модел за подражание, когато израстват. В някои случаи липсата на увереност може да произтича и от виждането на нарцистичен, прекалено „мачо“ баща, който не е позволил на сина си да израсне като мъж в семейството, защото не е искал да има конкуренция.

Освен това недиагностицираната депресия или ниският тестостерон може да е причина за пасивен, нискоенергиен, безнадежден мъжки манталитет.
Момчета, когато не сте проактивни, това кара жена ви да се чувства хем претоварена от задачи, хем като началник или майка на всички в къщата.

Ако се борите с тези проблеми, започнете с нещо малко. Изберете едно нещо, върху което ще работите и ще трансформирате брака си постепенно.

Ето няколко примера за предприемане на малки стъпки:
1. Днес ще почистя гаража, както обещах. Ще го направя с детето си, за да види, че действам проактивно и полезно и следователно да научи и да разпознае и тези черти от характера.
2. Този уикенд ще уча дъщеря си да кара кънки на лед. Това ще я накара да се почувства добре, както и ще ми даде възможност да поспортувам.
3. Следващият път, когато жена ми направи пасивно-агресивна забележка, ще призная каквато и да е моята роля в това, което я разстройва, и след това ще се опитам да насоча разговора в по-положителна посока с усмивка.
4. Проактивно ще инициирам секс тази вечер и ако тя каже „не“, няма да се цупя или да я обвинявам.

Може да си мислите, че жена ви се държи с вас като с изтривалка, но честно казано, това е като въпроса за кокошката и яйцето. Възможно е вашата собствена пасивност или липса на зрялост да прави действията й покровителствени и агресивни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X