Напишете дума/думи за търсене

Любовно бомбардиране – тренд при запознанствата, с който трябва да сме нащрек

Сайтовете и приложенията за запознанства изживяват своя бум. Старомодните форми на срещи са напът да останат в миналото.

Въпреки това хората, които тепърва ще търсят и намират половинки, трябва да си отварят очите за една от най-новите тенденции за запознанства, която се промъкна в нашия свят – любовното бомбардиране (Love Bombing).

Каква бойна тактика се състои в това да започнем взаимоотношения по начин, който се възприема като прекомерен, за да привлече вниманието на някого и да му донесе „подаръци“. Мотивът не е да се изрази сърдечен интерес или преданост. Всъщност е да накараш другия човек да стане достатъчно уязвим, за да се улесни манипулирането по пътя.

По същество хората, които практикуват този тренд, искат да ви покажат, че се интересуват от физическите действия, но предотвратяват активирането на чувства, защото планират да се дистанцират в бъдеще, но въпреки това да ви държат на една ръка разстояние, за да четкат егото си или да задоволяват плътския си нагон.

Това, което "любовният бомбардировач" прави, е да потърси някого, за когото смята, че е жаден за внимание или валидиране на неговата себестойност. Злосторникът манипулира емоционално жертвата си, за да мисли, че не може да живее без него.

Щом постигне това състояние на ума в отсрещния, бомбардировачът се отдалечава или започва да го манипулира или контролира.

Основен индикатор, че това може да се случи с вас или с някого, който обичате, е, че началният етап на връзката изглежда като холивудски романтичен филм. Той иска да бъде с вас през цялото време, подарява ви тонове неща и ви казва това, което искате да чуете.
В крайна сметка той ще се отдалечи от вас (вероятно за да намери други жертви, на които да причини същото) или да продължи да има физически отношения с други хора.

Някои малки детайли, които идентифицират контролиращото поведение включват следните фрази:
- „Изглеждаш добре тази вечер, но мисля, че синьото би отивало по-добре на лазурните ти очи.“
- „Трябва да излезем заедно с приятелите си тази вечер, те наистина те харесват и искат да те опознаят по-добре.“

Тези изречения може да изглеждат абсолютно нормално, но със сигурност стои лек мотив за контролиране зад тях. Така че не се заблуждавайте от чара им.

Манипулацията и контролът са форми на злоупотреба и е важно да се забележат предупредителните знаци, преди да се увеличи потенциалът за по-нататъшен риск.

Любовното бомбардиране не може да се превърне във физическа вреда или сексуално насилие. Но това е форма на тормоз и може да унищожи самочувствието на някого, което би му попречило в бъдещите срещи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X