Напишете дума/думи за търсене

Как да използваме мехлем от арника за лечение на разширени вени

За облекчаване на дискомфорта от разширени вени и паякообразни вени, много хора използват мехлем от арника.
Той е едно от най-популярните съществуващи естествени лекарства. Важно е да се отбележи, че няма доказателства, че помага за намаляване на разширените вени по кожата. Въпреки това изглежда, че е полезно за облекчаване на неприятни симптоми като подуване и тежест в краката.

Според проучване, публикувано през 2014 г., доказателства и данни от няколко изследователи показват, че „лечебната употреба на арника се дължи на нейните характеристики като стягащо средство, облекчава болката, действа противовъзпалително и е полезна при бактериални и гъбични инфекции.

В сферата на фототерапията мехлемът от арника има противовъзпалителни и успокояващи свойства. Следователно той помага за намаляване на дискомфорта, който е резултат от разширени вени и паякообразни вени. В същото време успокоява и синини, болки, навяхвания и дори ухапвания от насекоми.

Като се има предвид това, може да е полезно да се прилагат разумни количества чрез лимфен масаж. По този начин ще се възползвате максимално от неговите предимства.

• 2 супени лъжици пчелен восък
• 2 супени лъжици масло от ший
• 1 супена лъжица бадемово масло
• 2 супени лъжици масло от арника
• 1 капсула витамин Е

Първо разтопете пчелния восък на водна баня. Когато се разтопи, добавете маслото от ший и бадемовото масло. След това намалете котлона до минимум и разбъркайте със силиконов прибор, докато всичко се смесят съставките добре. Когато сместа е готова, я отстранете от огъня. След това веднага добавете маслото от арника и капсулата с витамин Е. Оставете да престои няколко минути и изсипете в херметически затворен стъклен буркан, преди да се втвърди.

Начин на употреба:
Вземете необходимото количество от продукта и го масажирайте в засегнатите зони. Оставете го да попие в кожата. Нанасяйте всяка вечер.

Внимание! Не го използвайте при наличие на порязвания или отворени лезии.

• Ако имате атопичен дерматит, чувствителна кожа или някакво друго състояние на кожата, консултирайте се с Вашия лекар, преди да приложите мехлем от арника или друго подобно средство, за да избегнете нежелани реакции.
• Не смесвайте този мехлем с други кремове или препарати, тъй като възможните ефекти са неизвестни.

Какво трябва да знаете за мехлема от арника?
Този мехлем от арника може да бъде добър начин за облекчаване на дискомфорта в краката. Също така, важно е да имате предвид, че само по себе си това не е решение за никакъв здравен проблем.

Никое домашно лекарство не може да замени лечението, препоръчано от Вашия лекар. Ето защо винаги трябва да следвате инструкциите му и да считате този мехлем за допълнително лекарство.

Какво друго мога да направите, за да намалите дискомфорта?
Освен прилагането на мехлем от арника, вие също трябва да поддържате здравословни навици на живот. Поддържайте балансирана диета и добра рутинна тренировка. Всичко това ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Разхождайте се всеки ден поне 20 до 40 минути и практикувайте йога или друг спорт по ваш избор. Има много начини да останете активни. Просто трябва да намерите това, което ви подхожда най-добре и ви кара да се чувствате по-добре. Опитвали ли сте зумба или нещо друго?

Когато почивате, повдигнете краката си за известно време, за да ги облекчите. Не забравяйте да поставите възглавница под тях, когато спите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X