Напишете дума/думи за търсене

Забравете за болката във врата с тези натурални средства

Болката във врата е често срещано явление, породено от схващането на мускулите в тази област. Повечето случаи е резултат от спането в неудобна позиция или неправилната стойка, въпреки че могат да са причинени от травма или хронични болести като ревматоидния артрит.
Хората, страдащи от болка във врата, могат да са неработоспособни в продължение на няколко дни, тъй като схващането на мускулите трудно отшумява и е съпроводено с главоболие и затруднено движение.
Въпреки това болката във врата не е сериозно заболяване и се лекува лесно. Предлагаме ви натурални средства, с които бързо ще се почувствате по-добре.

Етерично масло от лавандула
То има успокояващо, противовъзпалително действие, което облекчава болката и сковаността във врата. Ароматът му контролира стреса, породен от това състояние, докато отпуска мускулите.
Изсипете малко етерично масло от лавандула върху дланите си, разтрийте го между дланите си и нежно масажирайте врата в продължение на 5 – 8 минути. Правете процедурата два пъти дневно при необходимост.

Компреси с чай от портокали корички
Чаят от портокалови корички е с успокояващ и противовъзпалителен ефект. Облекчава напрежението и стреса в областта на врата. Използването му под формата на топли компреси намалява болката и облекчава схванатите мускули.

Сварете няколко портокалови корички в малко вода. Намокрете с течността чиста кърпа. Уверете се, че компресът не е прекалено горещ и го поставете върху засегнатата зона. Правете процедурата два – три пъти дневно.

Масло от розмарин
То има противовъзпалително и болкоуспокояващо действие, което отпуска болезнените мускули на врата, след като попие в кожата. Правенето на масажи с това масло подобрява кръвообращението в тази област и ви кара да се чувствате по-добре след минути.
Вземете малко масло от розмарин и го втрийте във врата и раменете с нежни кръгообразни движения. Не използвайте много сила, за да не влошите състоянието на врата. Правете масажа два пъти дневно.


Арника
Арниката е мощно средство за отпускане на мускулите, което може да подобри състоянието на врата при локално прилагане. След като попие, тя намалява възпалението и същевременно засилва кръвообращението и ускорява снабдяването с кислород на засегнатите мускули.
Добавете няколко капки арника в чаша с топла вода и веднага си направете компрес с памук. Оставете да престои 10 минути; правете процедурата два пъти дневно.

Студени компреси
Директното нанасяне на студени компреси е ефикасен начин за овладяване на възпаленията и засилване на кръвообращението в засегната област на врата.

Натрошете няколко кубчета лед и ги поставете в чиста кърпа или найлонова торбичка, за да направите компрес. Поставете го на мястото, където усещате болка и го оставете да постои 5-10 минути, докато възпалението намалее. След това поставете на мястото затоплена кърпа, за да засилите успокояващия ефект на терапията.
Правете процедурата два пъти дневно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X