Напишете дума/думи за търсене

8 знака, че половинката ви е „материал за брак“

Запознанствата могат да бъдат вълнуваща част от необвързания живот. Има всички онези примамливи елементи, които ви карат да сте любопитни, свързани, активни и изпълнени с надежда.
Но за хората, настроени към брака, срещите са по-целенасочени, отколкото за тези, които нямат цел да се задомят.

Знаейки кои знаци да търсите, ще ви подскаже дали някой е готов да се ожени и ще ви помогне да прекарвате повече време, наслаждавайки се на срещите си заедно, гарантирайки, че може да се доверите както на ума си, така и на сърцето си.

Защо увлечението прави толкова трудно преценката за дългосрочния потенциал на една връзка с нов партньор?
От една страна, нивата на кортизол се повишават, докато нивата на серотонин намаляват по време на този етап от романтичните връзки. Това означава, че тялото е в стресово състояние, което е разбираемо. В крайна сметка и двамата се притеснявате да бъдете най-добрата своя версия и да привлечете вниманието на другия.

Серотонинът - хормонът на доброто усещане, не започва да тече нормално отново, докато връзката не е установена и не стане комфортна.

Кои са 8-те важни признака, които показват, че партньорът ви е подходящ за брак?

1. Той е емоционално зрял и достъпен
За да имате наистина интимна връзка с някого, трябва да има емоционална зрялост и готовност и от двете страни.
Човек, който се чувства добре със собствените си чувства, както и със споделянето им, има основата за съпричастност, която е от съществено значение за всяка емоционално интимна и балансирана връзка. Той трябва да иска да има връзка и да има желание да се свърже с друг човек.

2. Неговите основни ценности са в съответствие с вашите
Голяма част от това да станете зрели (а не просто да станете възрастен) е определянето на вашите основни ценности по отношение на взаимоотношенията. По отношение на срещите с цел брак, важно е вашите основни ценности на връзката да съвпадат с тези на партньора ви. Разбира се, винаги ще има нюанси на разлика, но не искате да се разминавате тотално в усещанията си за живота. Например, ако желаете равностойно партньорство, а половинката ви иска традиционна връзка, при която мъжът взема решенията, тогава знаете, че това в крайна сметка няма да се получи за нито един от вас.

Основните ценности могат да включват религиозни вярвания, как хора и животни заслужават да бъдат третирани, грижа за себе си, възгледи за баланса между професионалния и личния живот и как трябва да се управляват финансите.

3. Споделя сходни житейски цел
Житейските ви цели най-вероятно ще отразяват основните ви ценности.
Разговорът по ключови теми като деца, баланс между работа и личен живот, къде и кога искате да се пенсионирате и разликите, които бихте искали да направите в света, може да е начело в списъка. Партньорът ви подкрепя ли житейските ви цели ? Бихте ли подкрепили собствените мечти на партньора си?

4. Притежава разумни и ефективни умения за разрешаване на конфликти
Това е критична област, когато определяте дали човекът, с когото излизате, е материал за брак.
Може да не смятате, че някога ще бъде възможен конфликт с този човек, докато все още сте в ранните етапи на запознанства, но това е гаранция за всяка връзка, романтична или не. Начинът, по който даден човек реагира на конфликт, говори много за неговата пригодност като партньор за цял живот.

Колкото и никой да не харесва идеята за скандали, важно е да научите отрано как вашият партньор се справя по време на кавги. Някои хора бързо преминават в атака, докато други бягат, за да избегнат конфликт.

5. Показва последователност и изпълняват обещанията

Задайте си тези въпроси:
• Може ли да разчитате на този човек?
• Ако каже, че ще бъде някъде, идва ли и то навреме?
• Може ли да разчитате на постоянство в отношението му към вас и към другите хора?
• Хладнокръвен ли е под натиск или в конфликт или се пали от половин такт?
• Приема ли малките отговорности толкова сериозно, колкото големите?

Човек с ориентация към брак ще иска да бъде някой, на когото може да разчитате напълно. Тук става въпрос за надеждност, а надеждността се корени в силния характер. Когато на един човек могат да се доверят дребни неща, вие може уверено да си проправите път, за да му доверите по-големи неща – като живота си.

6. Подкрепя вашите лични цели
Може да споделяте основни ценности и житейски цели, но все пак сте личности с лични цели, които отразяват всяка от вашите уникални дарби и приоритети.

Някой, който вярва във вас, не оставя място за ревност или състезание във връзката ви. Това означава, че той ще бъде готов да прави неща като поемане на допълнителни отговорности в домашни условия, за да може да отидете на важно благотворително събитие, да работите до късно, когато се налага, и да ви каже колко много ви се възхищава и ви вярва.

7. Той има здравословно чувство за хумор
Смехът е важен в брака. Толкова много, че както пише американският есеист Агнес Реплиер: „Не може да обичаме наистина някого, с когото никога не се смеем“.

Това, което е важно да търсите, не е грубиян шегаджия, а някой, който е в състояние да се смее на себе си и да не приема живота прекалено насериозно. Някой, който не се подиграва на другите, но може да се смее на собствените си абсурди и грешки, е страхотен улов.

8. Кара ви да искате да бъдете по-добър човек - и обратното
Някой, който ще бъде в живота ви временно, може да ви накара да искате да изглеждате по най-добрия начин или да се държите по най-добрия начин, когато сте заедно, но някой, който е подходящ за брак, ще ви вдъхнови да станете най-добрата версия на себе си. Ще споделите вълшебен танц на взаимно вдъхновение, като всеки от вас подкрепя стремежите и най-висшето благо на другия.

Срещата с някого, който е подходящ за брак, ще доведе до повече от пеперуди в стомаха. Преживяването ще ви накара да се почувствате като у дома си. Това ще ви даде стабилна основа, върху която може да достигнете до още повече от това, което може да бъдете.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X