Напишете дума/думи за търсене

Как да поправим застоялата връзка

Един от най-честите проблеми дори и в най-добрите бракове и друг вид романтични отношения е застоялостта или стагнацията във връзката.

Стагнацията е много често срещан проблем при много от двойките, но добрата новина е, че може да преобърнете брака си и да го направите отново забавен.

1. Признайте стагнацията
Говорете със съпруга си и признайте състоянието на брака си. По-трудно е да се обърнат нещата, ако само един от вас вярва в това,
че отношенията ви са стабилни и нямат нужда от промяна.

2. Ангажирайте се да промените нещата
Едно просто признание, че сте в застоял брак, няма да промени нищо. Ако трябва да се вдъхне нов живот във връзката ви, това ще изисква усилия.

Необходим е решителен ангажимент, за да се откъснете от старите модели, които са били вашият начин на живот в продължение на много години. Ако искате да промените статуквото, първо трябва да вземете решения, че ще работите за осъществяване на необходимата промяна.

3. Вземете партньора си на борда
Разбира се, много по-добре е и двамата съпрузи да участват в процеса на подобряване на брака. Въпреки това, ако само единият от вас инициира промяна, трябва да накарате половинката си да подкрепи усилията ви.

4. Идентифицирайте и преоткрийте стари рутини
Една от причините нещата да остареят е, че сме склонни да правим едни и същи неща, по един и същи начин, месец след месец и година след година.
Определете какви модели и рутини всеки от вас практикува, които ви разделят, затварят ви един в друг или просто вече нямат голямо значение за вас. Разклатете тези стари навици с нови идеи и нови начини за правене на нещата.

5. Излезте от зоните си на комфорт
Вие и настоящите модели на мислене и поведение на вашия съпруг сте довели до стагнация през годините. Така че, за да създадете истинска промяна, и двамата ще трябва да излезете от зоните си на комфорт и да опитате нещо различно. Съпротивата ви да правите това в миналото може да е една от причините да чувствате, че бракът ви е остарял.

За да промените това, трябва да се промените и трябва да сте готови да опитате неща, на които може да сте се съпротивлявали в миналото. Дори ако това, което опитате, се окаже грешно, то все пак създава някаква сила за вашия брак.

6. Опитвайте нови неща заедно
Ако наистина възнамерявате да излезете от стагнацията и да подобрите брака си, от решаващо значение е да съставите списък с нови неща, които да правите заедно. Не забравяйте да запишете всяка идея - дори тези, които първоначално не ви звучат привлекателно.
И не забравяйте да актуализирате списъка си с времето.

7. Поставете го в календара
Изберете нещо и отделете време, за да го направите. Сега изберете друг елемент от списъка и го насрочете в календара си. Планирайте няколко месеца предварително, така че нищо друго да не пречи на целта ви да подобрите брака си.

Добрите бракове си заслужават усилията. Заклещването в застоял брак не трябва да е нещо вечно. Промяната на връзката и подобряването й изисква работа, но и двамата ще откриете, че си е струвало, ако предприемете стъпките, изброени тук.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X