Напишете дума/думи за търсене

Как да се измъкнем от нещастен брак, без да се развеждаме

Да знаете как да излезете от нещастен брак не е толкова просто, колкото да потърсите в интернет контактите на бракоразводни адвокати. В крайна сметка, дори не е задължително да се разведете.

Има два компонента на „нещастния брак“ - нещастие и брак.
И когато разочарованието, тъгата или отчаянието ви започват да ви карат да гледате към входната врата, решението е едното или и двете.

Някои хора наистина искат да знаят как да излязат от нещастен брак. Насилие, пристрастяването към някаква субстанция, продължаваща изневяра определено са причини, които гарантират края на брака.

Има и индивиди, които искат да знаят как да излязат от нещастен брак, без да се развеждат.
И дори да са останали в такъв брак по една или друга причина, те пак биха искали да сложат край на мизерията, която им причиняват тези гнили отношения.

Разводът има свои етапи и очевидни последици, независимо кой го иска или колко приятелски може да изглежда.

Последиците - емоционални, семейни или финансови - могат да бъдат достатъчни, за да задействат спирачките на края на брака и да помогнат за изграждането на креативно решение.

Ако сте се опитвали да решите дали е по-добре да останете в нещастен брак или по-добре да се разведете, може да имате и друга алтернатива.

Но първо трябва да си зададете няколко трудни въпроса относно брака си.

Защо бракът ви е нещастен?

Недоволството генерира ли се от брака или от външни фактори? Направили ли сте всичко възможно, за да дадете приоритет на брака си и да го защитите от намесата на неприятели отвън?

Все още ли се уважавате и грижите един за друг? Как ви засяга нещастният брак - или наистина сте спрели да забелязвате? Помолили ли сте за помощ?

Дори ако идеята да се върнете към емоционалната и физическата близост със съпруга/съпругата си граничи с невъзможно, разводът не трябва да се случва.

Но трябва да решите дали може да направите това, което трябва да се направи, за да предефинирате брака си по подходящ за живота начин. И ако имате деца, вашият избор и ангажираност ще бъдат от решаващо значение.

Практикуване на откъсване

Един от начините да излезете от нещастен брак, без да се разведете - или дори да се разделите, е да практикувате откъсване.

Ако връзката ви е била измъчвана с хронични досадни и неразрешени спорове, откъсването може да създаде някакво пространство за дишане. Това не решава проблемите или дразнещото поведение, които предизвикват гнева ви, но ви позволява да не бъдете засегнати от техните последици.

Откъсването е практиката да се позволява на всеки човек да бъде себе си, без преценка, критика или очакване да се промени. В известен смисъл се отдалечавате, без да се отдалечавате.

Може да прехвърлите фокуса и грижата върху себе си. Тъй като вече не трябва да балансирате собствените си желания и нужди спрямо взаимозависимостта на брака, може емоционално да издишате.

Как изглежда откъсването и защо бихте го избрали?

Изглежда цивилизовано, уважително и учтиво. То няма уютната обич на ранната любов, но по уникален начин все пак демонстрира любов. Разговорите са по-неутрални и фокусът е изместен от връзката.

Ако имате деца, откъсването може да бъде жизнеспособен начин да поддържате семейството „заедно“, въпреки промяната в семейните очаквания.

Децата виждат родителите си да си говорят с уважение. Спорът е изчезнал - или поне е сведен до минимум - и фокусът се измества към общи приоритети, като отглеждането на деца и създаването на дом, в който всичко се случва гладко.

Дори любимите ритуали могат и трябва да се поддържат, като вечеря заедно, празнуване на празници като семейство.

Важното тук е да се откажете от необходимостта да поправяте партньора си. По този начин може да намерите мир и да работите върху собствения си растеж.

Родителски брак

Родителския брак е подобен на откъсване, в смисъл, че сте в едно домакинство, но това е просто точно това - брак, основан на съвместно родителство.
Фокусът ви е върху децата, техните нужди и управлението и поддържането на дома за тяхното благополучие.
Родителският брак също може да ви помогне да поддържате финансова сигурност. В крайна сметка, финансовата разруха е една от основните причини двойките в нещастни бракове да не се развеждат.

Родителският брак също така позволява на децата да растат с мама и татко, без животът им да е разделен между два дома. Докато вие и вашият съпруг/съпруга имате основа за взаимно уважение, здравословна комуникация и единно вземане на решения, това може да работи.

Разделени заедно

В този случай вие се разделяте физически, но живеете взаимозависимо. Не е нужно да разделяте финансови активи, но плащате заедно наем или ипотека.
В този вид брак и двамата имате място, където да се отделите физически от другия. Но, както и при родителския брак, вие все още допринасяте за обща цел с физически, емоционални и финансови ресурси.

Това са само няколко възможности да се справите с нещастен брак, без да се развеждате.

Получаването на някаква професионална помощ сега може да ви помогне с този процес или дори с прекратяването на вашия нещастен брак, без да се развеждате.

Гостуващият брак - как да го разпознаем?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X