Напишете дума/думи за търсене

Основни пречки в началото на една връзка

Във всяка връзка, особено в началото, има различни препятствия, които ще трябва да преодолеете. Това е неизбежно и доста често срещано, тъй като опознавате другия дълбоко и се опитвате да напаснете вашите парчета пъзел с неговите.

Ще трябва да се справите с някои трудности във вашите взаимодействия. Очакванията ви ще започнат да се сблъскват с реалността. Това може да причини много разочарование, ако сте идеализирали отсрещния твърде много.

Но тези препятствия водят до по-добро опознаване на евентуалния ви бъдещ партньор и преодоляването им ще формира основата на вашата връзка. Тъй като това е процес на адаптация, ще трябва да приемете усложненията такива, каквито са, а в някои случаи ще трябва да се въоръжите с търпение, за да ги преодолеете. Това е част от процеса на откриване и преоткриване на вашия партньор.

„Ние се събираме въз основа на нашите прилики. Ние растем на базата на нашите различия.”
Вирджиния Сатир

Да се научиш да общуваш
Комуникирането и правенето му добре е едно от основните предизвикателства, с които се сблъскват партньорите, особено в началото на разсъжденията за връзката. За да може комуникацията да е здрава, трябва да се научите да изразявате това, от което се нуждаете. Някой, който отдавна е с вас, вероятно е станал експерт в тълкуването на криптираните ви мисли.

Комуникация може да бъде от „изцапана” от недоумения и бързи, почти автоматични интерпретации. За да преодолеете това, е добре винаги да питате, преди да тълкувате какво казва другият. Да се научите да общувате във връзка, е предизвикателство, което ще трябва да преодолеете. Ако не се научите да общувате, отношенията са предопределени да се провалят. Това е основен стълб за правилното функциониране на връзката и следователно не трябва да се пренебрегва.

Добрата комуникация се основава на уважение, съпричастност, слушане и разбиране. Това изразява вашите собствени нужди, докато все още обръщате внимание на партньора си.

Приспособяване към реалността

Идеализацията е тясно свързана с влюбването. Идентично е да се съсредоточите повече върху добрите неща за партньора си в началото на връзката. Важно е обаче да се опитате да държите краката си на земята, така че очакванията ви да не се отклоняват твърде далеч от това, което всъщност са. Ако си затваряте очите и имате намерение да живеете във фентъзи свят, където всичко, което прави половинката ви, е прекрасно, в крайна сметка ще слезете от облаците рано или късно и тупването на земята няма да ви се стори комфортно.

Важно е да знаете, че докато партньорът ви има много положителни аспекти, той също притежава и доста трески за дялане. В крайна сметка истинската любов се намира в приемането, когато сте готови да видите другия човек такъв, какъвто е всъщност, без да се опитвате да го промените.

Запълване на празнота

Вашият партньор е там, за да изпълни вашите очаквания, Да бъдеш с някого, който те кара да се чувстваш по-малко сам и да забравиш минали преживявания с други партньори е стъпване на грешния крак. Трябва сами да запълните собствените си емоционални празнини.

Никой друг не може да свърши работата, която трябва вие да отметнете, за да разрешите вътрешните си конфликти. Това не е задължение на човека до вас. Здравословната връзка не е запълване на празно пространство. Ако бягате от самотата, ще направите грешката да не се научите как да бъдете сами.


“Инфантилната любов следва принципа: „Обичам, защото съм обичан.”
Зрялата любов следва принципа „Аз съм обичан, защото обичам.”
Незрялата любов казва: „Обичам те, защото имам нужда от теб.”
Зрялата любов казва: „Имам нужда от теб, защото те обичам.”

Ерик Фром

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X