Напишете дума/думи за търсене

8 грешки, които допускаме, когато харесваме някого

Когато се влюбим в някого, може да загубим главата си и да оставим само сърцето да говори. Това обаче може да ни накара да направим грешки.

Без значение на колко години сме, никога няма знаем всичко за връзките, привличането и първите срещи. Освен това влюбването има тенденция да замъглява разсъжденията. Ставаме отново пубери и се оказваме в капана на неврохимичната вселена, в която серотонинът, окситоцинът и фенилетиламинът управляват.

Въпреки това, извън различните неуспехи и успехи, любовта винаги ще си струва. Както каза Орсън Уелс, ние се раждаме и умираме сами. Само чрез любов и приятелство може да създадем моментната илюзия, че не сме толкова сами.

Всеки има своите очаквания и нужди от романтика, но това не означава, че от време на време не търпи разочарования.
Една от най-честите грешки, които допускаме в любовта, е да търсим партньор с единствената причина да не сме сами. Искаме партньор, който да облекчи чувството ни на празнота и да имаме някого до себе си. Който и да е.

1. Имате съмнения относно това, което търсите в една връзка
Някои хора приемат пасивна роля във взаимоотношенията. Те са индивиди, които обичат да чакат, за да „видят какво ще се случи“ и как другият човек ще реагира. Вярно е, че този тип нагласа да се отпуснем и да видим докъде ни водят определени взаимоотношения има своето очарование.

Въпреки това бъдете внимателни, тъй като винаги трябва да сте пределно ясни какво очаквате от потенциален партньор. Уверете се, че сте си поставили ясни цели и цели относно това, което искате да намерите в емоционалния си партньор. Например емпатия, добра комуникация, обич, уважение, съучастие и т.н.

2. Вие идеализирате другия
Едно нещо, което е наистина често срещано в ранните етапи на влюбването, е идеализирането. Понякога обикновената физическа привлекателност ни кара да приписваме несъществуващи качества на отсрещния.

Имайте това предвид и през първите срещи се уверете, че сте премахнали филтрите и идеализацията.

3. Общувате повече онлайн, отколкото лице в лице
Приложенията за намиране на партньор могат да означават, че установявате контакт за известно време главно чрез съобщения. Това включва видео и аудиоразговори. Въпреки че това е подходящ начин за първоначален контакт и разчупване на леда, не трябва да прекалявате с дигиталния свят и да пренебрегвате взаимодействията в реалния живот.

4. Търсите перфектната сродна душа
Много хора продължават да се увличат от изкривения мит за сродната душа. Те искат да намерят някого, с когото да са в пълна хармония. Търсят онзи идеален партньор, който завършва живота им, с когото нямат разногласия и спорове и взаимно четат мислите си.

В действителност истинската сродна душа често ви предизвиква, учи ви на нови неща и събужда у вас нови ценности и перспективи. Не е нужно да сте съгласни с всичко, за да сте
щастливи с някого.


5. Примирявате се с по-малко, отколкото заслужавате
Не трябва да търсите партньор, за да облекчите самотата си, както и не трябва да го правите, когато самочувствието ви е ниско. Някои хора се хвърлят в обятията на първия срещнат, който прояви интерес към тях. Те казват „да“ на онзи, който почука на вратата на сърцето им, дори когато знаят, че между тях няма истинска хармония или привличане.

6. Все още имате излишен багаж от предишната ви връзка
Избягвайте рибаунд връзките - тези, при които започвате нова връзка веднага щом напуснете предишна. Винаги трябва да си давате време да скърбите за приключилите отношения. Започването на емоционална връзка с нов човек, когато все още се чувствате наранени и разочаровани, никога не е добра идея.

7. Показвате се като някого, който не сте
Друга грешка, която може да направите, когато харесвате някого, е създаването на герой. Това означава, че може да се стремите да бъдете това, което (очевидно) мислите, че новият ви партньор търси. Създавате изкривен образ за себе си, държите се преувеличено и спирате да бъдете вас.

Това никога няма щастлив завършек.

8. Твърде рано започвате да мислите и говорите за бъдещето
Вашата идея може да е да намерите някого, с когото да презаредите живота си. Въпреки това не се опитвайте да бързате и да прескачате етапи, предполагайки, че отсрещният чувства и иска същото като вас, когато току-що сте го срещнали.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X