Напишете дума/думи за търсене

Как ефектът на ореола съсипва шансовете на мъжете с жените

Всички сме били или потърпевши или свидетели на следната случка:

Мъж среща хубава жена. Започва да разговаря с нея и след това продължава да се прави на пълен глупак, защото е нервен и се чувства така все едно езикът му е завързан.
Опитва се твърде много да я впечатли и дори за кратко забравя как е правилно да се ухажват жените.

Какво им пречи на господата? Дали са просто нуждаещи се, несигурни момчета, които са заседнали в 8-и клас, или има нещо друго, което ги спира, наречено ефект на ореола, известен още като хало ефект.

Психолозите са установили, че когато видим някого, когото намираме за симпатичен, ние автоматично му придаваме други привлекателни качества, без никакви доказателства, че отсрещният ги притежава.

Ето защо на красивите хора се плаща повече за извършения труд, отколкото на хората с „обикновен” вид. Това е и причината момичетата да приемат, че най-новият сърцеразбивач е и невероятен любовник, неистово романтичен и може да говори 10 езика свободно, като същевременно прави перфектен крем брюле.

Когато мъж види жена, която е красива, мозъкът му казва, че тя също е умна, има високо самочувствие, пълна е с увереност, има десетки мъже, които взривяват телефона й всеки ден, и хвърлят розови листенца в краката й, докато ходи...

С една дума, тя става недостижима.

Господата обаче могат да спрат всичко това, преди замъгленият им от романтика влак дерайлира. Те просто трябва да бъдат любопитни коя е жената отвъд красотата си. Просто казано, любопитни за нейните ценности.

Да вземем следния пример.

Мъж среща суперсекси жена и започва да общува с нея. Той би могъл да й каже нещо подобно: „Знаеш ли, в момента, в който те видях, останах с впечатлението, че си умна, имаш подплатено самочувствие, уверена си и най-вероятно караш хубава и скъпа кола, която е подарък от теб за теб, защото имаш добра работа. Колко близо съм до истината?"

Момчета, в началото тази сценка може да ви стори пошла, но не е изключено жената да е поласкана от комплиментите. Така де истината винаги печели, а вие не правите в случая нищо друго, освен да я изричате на висок глас.

Тя се чувства леко изненадана, защото сте били открити и сте изложили пред нея мислите си и в резултат на това възниква комуникация. Завършвайки с въпрос, вие споделяте своята уязвимост, като й позволявате лесен достъп за отговор.

Ако не сте завършили с въпрос, все едно сте й дали горещ картоф в устата, с който тя наистина не знае какво да прави. Най-вероятно разговор с нея не е такъв, който тя е водила с много мъже, така че тя не е сигурна как да отговори. Затова я улеснявате, като завършите с въпрос.

Но какво би станало, ако тя не отговори. Може би ще се чудите дали тя се забавлява във вашата компания? Ако не се забавлява, тогава ефектът на ореола е стартиран. В такава ситуация аз бих спрял да се интересувам от нея и ще избягвам да се правя на глупак, опитвайки се да впечатля момиче, което така или иначе до края на общуването ни не бих харесал окончанелно.

Всяка жена, която:
а. Не е достатъчно умна, за да разбере въпроса
или
б. е твърде сериозна, егоцентрична или невежа, за да го намери за смешен

не е момичето, с което искам да говоря.

Виждате ли, смисълът на разговора не е да я „ухажвате“. Вместо това е да разберете дали наистина се интересувате от нея, без да бъдете погълнати от добрия й външен вид и да предполагате останалото. Това е начинът, по който може да бъдете себе си с нея, без да се чувствате сякаш тя не е лъжица за вашата уста.

Разбира се, ако горната идея не ви харесва, не е нужно да я използвате. Може да тръгнете по по-лесен път. Вместо да й споделяте своите нелепи и смущаващи предположения, може да ги използвате, за да задавате въпроси.

В крайна сметка кой не обича да говори за себе си? Отговорите на тези питания ще ви покажат дали тя е човекът, който ви интересува.

Мислете за нейната красота като за билет до входа. След това тя трябва да покаже личните си данни, които се надявам да отговарят на вашите ценности, за да я поканите в сърцето си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X