Напишете дума/думи за търсене

Ако правим тези 4 неща, несъзнателно разваляме връзката си

Ако някога сте влизали в битка с партньора си, която сякаш се е случила от нищото, вероятно не е така. Много скандали и кавги са резултат от повтарящ се проблем, който се превръща в по-голям проблем. Често нещата остават недоизказани, докато... не излезете на ринга с вашия спаринг любим.

Сложната част е, че има фини начини да разстроите партньора си, без дори да го осъзнавате. Защото макар да е лесно да пренебрегнем малките неща, те обикновено са най-големият стресор във връзката.

Кои четири поведения биха могли да саботират взаимоотношенията?

1. Не обръщате достатъчно внимание на другия
Докато той ви говори, вие слушате само наполовина, отговаряте на имейл на телефона си или поглеждате към екрана на телевизора зад рамото му. Дори и да не се опитвате да бъдете груби, вие показвате на партньора си, че каквото и да правите, е по-важно от това, което той има да каже. Отделете цялото си внимание за него. Освен това е по-вероятно да избегнете бъдеща кавга или недоразумение, ако сте чули какво наистина ви е казала половинката.

2. Не помагате, докато не помоли
Това, че вашият партньор е достатъчно сръчен в ръцете, не означава, че няма да оцени предложението ви за помощ. Като седите отстрани, вие само показвате, че не ви пука.

3. Не се опитвате да видите важността на нещата, които не ви интересуват
Някога попадали ли сте в скандали, които започват с „Кое пък е толкова важно?!“ Самата тема може да не е толкова първостепенна, но обикновено спорът е продиктуван от факта, че единият партньор не желае да разбере гледната точка на другия.

Дори и когато вашият партньор ви попита с какво да се облече за предстоящ празник, дайте му вашето мнение, вместо да въртите очи. Ясно е, че това е нещо, което го интересува и след като търси съвета ви, значи го цени. Вместо да създавате ненужно напрежение, опитайте се да бъдете ангажирани, дори ако става въпрос за нещо, което не разбирате напълно. Това е истинската любов.

4. Невинаги успявате за общите ви начинания
Чудесният партньор може да бъде характеризиран по много начини, но надеждността определено е една от тях. Не само че е добра черта, която трябва да подхранвате, но и това, което казвате, е и начинът, по който изграждате доверие с другите. Дори и да е нещо толкова малко като резервация за вечеря, уважете го. Всеки път, когато разочаровате партньора си, вие доказвате, че не сте надеждни, а това никога не е добро качество.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X