Напишете дума/думи за търсене

Срещата с нов човек след раздяла може да събуди отрицателни емоции

Започването на връзка е вълнуващо, но е и предизвикателство, особено ако сте имали връзка за известно време.
Започването от нулата може да не е толкова лесно, колкото сте се надявали. Това обаче не означава, че трябва да се страхувате или да се отказвате, преди дори да опитате.

Срещата с някой нов може да събуди негативни емоции
Да приемем, че сте прекратили връзка и сте преминали през процеса на скръб. Успели сте да обмислите, излекувате и интегрирате случилото се в живота си и сега чувствате, че е време да продължите напред. Всъщност вие наистина искате да имате връзка, да обичате и да бъдете обичани и отново да споделяте живота си с някого.

Поради тази причина вие се съгласявате да позволите на вашите приятели да ви запознаят с нови хора, да приемете покана за среща с някого, с когото сте се запознали във фитнеса, или да решите да изпробвате онлайн приложения за запознанства. Която и опция да изберете, с нетърпение очаквате да се свържете отново с някого.

Въпреки това, въпреки че не е задължително да се случи, може да изпитате някои от следните емоции.

Несигурност
Когато сте във връзка, обикновено знаете, че вашият партньор ви харесва, обича ви и иска да бъде с вас. Това ви кара да се чувствате спокойни. От друга страна, когато срещнете някой нов, нямате тази сигурност. Това е така, защото не знаете какъв е, какво харесва и не харесва или какво очаква от вас.

Поради това може да почувствате, че трябва да показвате най-добрата си страна през цялото време, когато сте с него, за да го спечелите. Може дори да се притеснявате, че ще бъдете отхвърлени или ще станете жертва на гоустинг - все по-често срещана практика в днешния свят.

Справянето с несигурността може да бъде вълнуващо за някои хора, но сложно и неудобно за други. Ако сте във втората категория, бъдете търпеливи и се опитайте да се откажете от нуждата си от контрол. Позволете си да бъдете изненадани.

Недоволство и разочарование
Прекаленият оптимизъм и големите очаквания също могат да ви изиграят номер. Ако очаквате да срещнете идеалния си партньор на първата среща, да се свържете незабавно и всичко ще бъде перфектно, вероятно ще бъдете разочаровани.

Разбира се, естествено е да таите това желание. Трябва обаче да сте наясно, че това може да не се случи веднага. Може би може да срещнете хора, които, дори и да не започнете връзка, могат да ви осигурят обогатяващи преживявания. Да бъдете отворени и гъвкави, е помогне за намаляване на неудовлетворението и разочарованието, че срещите, които имате, не отговарят на вашия идеал.


Тъга
Това е може би негативната емоция, която най-малко очаквате да изпитате, когато се срещате с бъдещ нов партньор.
Въпреки че сравненията са омразни, естествено е да сравнявате нови хора с бившия си партньор, особено ако не сте се излекували напълно. Може да си спомните колко комфортно ви е карал да се чувствате или шегите, които сте споделили заедно, които все още не съществуват с новия човек. Въпреки това, сравнявайки, започвате да пропускате това, което сте имали, и усещате загубата и отсъствието на бившия по-силно.

Поради тази причина е важно да запомните, че степента на интимност между вас е била изградена за определен период от време, така че не очаквайте същото ниво да се случи веднага с новия ви партньор. Ако се чувствате така, може би всъщност не ви липсва някогашният любим, а начинът, по който сте се чувствали с него. В крайна сметка ще може да почувствате същото с нов човек до себе си, ако и двамата приемете приключението да изградите нов живот заедно.

Страх
Срещата с нов човек след раздяла може да предизвика неочаквани страхове. Страх да не се свържеш отново с някого на дълбоко ниво или никога да не се влюбиш отново. Може също да се страхувате, че връзката няма да върви добре, че в крайна сметка ще страдате отново или ще бъдете измамени или изоставени.

Лошото романтично преживяване може да ви остави със слой болка, който действа като пречка да станете отново емоционално ангажирани. Ако сте в подобна ситуация, може да се наложи първо да се справите с миналата си болка, за да се доверите отново.

Срещата с някой нов изисква гъвкавост и търпение
Най-добрият начин да избегнете тези неприятни емоции при среща с някой нов човек е да бъдете гъвкави и да предприемете процеса бавно. В края на краищата не искате да бързате или да налагате ситуации заради простия факт, че сте отново във връзка.

Насладете се на пътуването и вашите преживявания без очаквания. Преди всичко разберете, че чувствата ви са напълно естествени. Трябва време, за да обичате отново.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X