Напишете дума/думи за търсене

Защо трябва да се гневим безсрамно на тези, които ни зарязват

Представете си, че имате връзка с някого и този човек става инициатор на прекъсване на отношенията. Как се чувствате? Изпитвате ли гняв? Не се срамувайте от него. Да се ядосате на захвърлилия ви в любовното небитие доскоро ваш любим, е естествена и необходима реакция за компенсиране на бързата болка от раздялата.

Сред постоянно повтарящите се сюжети в романтичните отношения е изненадата на тези, които прекъсват връзките, че отхвърленият от тях им е много ядосан. Но няма нищо по-нормално да се ядосвате на тези, които са ви отхвърлили.
Не знам за вас, но за мен фрази като „няма нужда да се виждаме повече“, „не е в теб причината, а в мен“, „оставаш ми близък и скъп човек, но не мога да бъда повече интимен с теб“, „много съм объркан “ и прословутата "нека останем приятели" ми звучат не само фалшиво, но и инфантилно. И не заради невъзможността да описват истинските усещания в душата на отсрещния, а защото той самозвано очаква отхвърленото му другарче да каже, че разбира решението, което му носи болка. Да му даде благословията си да запраши към залеза в търсене на нови любовни хоризонти, докато зарязаната половинка носи в душата си благодарност за онези безценни моменти, които сте били заедно.

Повечето господа се чудят защо някои жени упорито отказват да разберат и приемат тяхното решение за раздяла, изискват обяснения или дори развалят красивата мъжка фантазия за огнения хоризонт, към които са се запътили в мечтите си, с дълги съобщения, пълни с думи като „върви на майната си“.

Някои отхвърлени жени пък се опитват да бъдат разбиращи и горди, да бъдат над всички тези „истерики“ и величествено да оставят тези, които не са оценили, зад гърба си. Но щом изоставилият ги мъж завие зад ъгъла, моментално това „благородство“ се разпада и се замества от болка, смесена с гняв.

Да се ядосате на тези, които са ви отхвърлили, е естествена и необходима реакция за балансиране на нарастващата болка при раздяла (дори ако тя вече се е очертавала на хоризонта, тази разлъка все още е болезнена). Не призовавам за дълго и изтънчено отмъщение на напусналите връзката.
Но с времето написаното „майната ти“, развалящо цялата красота на вашето благородство, често ускорява процеса на преживяване на загуба. И със сигурност, ако в пристъп на ярост сте написали дълги и подробни инструкции къде да отиде доскорошният ви партньор, тогава не бива да се упреквате, че сте истерични. Просто се опитвате да оцелеете сърцето си.
И ако някой е решил да прекъсне отношенията, тогава естествено трябва да е подготвен за яростта на онзи, който напускат.
Така че гневете се на воля, имате право да изразите емоции като за последно.

Аз съм бившата. Няма да си преча

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X