Напишете дума/думи за търсене

5 малки неща, които може да правим всеки ден, за да стане животът на някого по-добър

Правенето дори на малките неща има значение.
Всички искаме да променим света, но често не знаем как да започнем.

За повечето от хората постигането на разлика изглежда като непостижима цел, нещо, към което може да се стремим, но никога не го постигаме.
Това обаче не е вярно. Има безброй малки начини, по които може да променим живота и историята точно сега (дори и да не виждаме промяната, която правим).
Ако всички направим поне едно от тези малки действия днес и ги повтаряме всеки ден, за да помогнем на непознат или да направим нещо хубаво за някой друг, ще започнем да правим света по-добро място.

Ето 5 малки неща, които може да правите всеки ден, за да направите голяма разлика за някой друг.

1. Изслушвайте
Едно от най-добрите и най-лесни неща, които може да направите, за да промените света за някого, е да бъдете приятел. Слушайте близките си хора, когато ви говорят за деня си, за тревогите и идеите си. Съчувствайте на околните и споделяйте любов.

Хората оценяват, когато се вземат предвид техните чувства и мнения. Може да нямате съвет за даване, който може да разреши техните проблеми, или може да не сте съгласни с техните вярвания, но все пак може да ги изслушате без предразсъдъци.

2. Платете напред
Разпространете добротата, която някой ви е дал, сред другите. Или подминавайте с усмивка. Плащането на храната на човека на опашката зад вас, да речем, е чудесен начин да вдъхновите другите също да правят добро.

3. Направете нечий ден добър
Ако харесвате роклята на жената, която минава покрай вас, кажете й. Споделете с таксиметровия шофьор добрата си оценка от любезното обслужване, ако сте получили такова. Не се колебайте да кажете нещо хубаво на друг човек. Кой знае? Това може да е единственото хубаво нещо, което чува този ден.

4. Дарете ресто
Почти навсякъде има кутии за монети в някои ресторанти, магазини и фирми, които ви молят да дарите за добра кауза. Оставяйте рестото от покупките си в тях. За вас може да е пренебрежителна тази сума, а за други цял свят, пълен с възможности.

Има и приложения за телефони и разширения в браузърите, които ви позволяват да дарявате пари, без дори да си мърдате пръста, е, или поне не много.

5. Станете доброволец
Толкова сме забързани, че рядко имаме време да мислим дори. Така че разбирам колко трудно може да бъде намирането на време, което да посветите на околните в деня си. Но има начини дори и най-малкото време да се брои.

Станете доброволец към фондация или друг тип организация.

Или се опитайте да отделяте секунда всеки ден, за да се грижите за другите. Може би някой се мъчи с тежката си пазарска чанта на паркинга пред супермаркета. Или може би туристи ви спират на улицата, за да ви помолят да им препоръчате вкусно място за хранене.

Просто отделете секунда, за да бъдете достойно човешко същество. Това е достатъчно добро използване на времето ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X