Напишете дума/думи за търсене

Историята на Ива Панцери, която се влюби в цяла страна и всичките й деца (подкаст)

„Щастлива случайност“ - така днешният гост в подкаста ни описва срещата си с Шри Ланка и нейните хора.

Ива Панцери е канена на сватба в екзотичната страна и се влюбва в нейното спокойствие и красота. Хората на островната държава печелят сърцето ѝ и тя решава да свърже съдбата си с тяхната.

Връща се в България и започва да организира акции, с които да помага на тамошните деца, повечето от които нямат възможност да ходят на училище. Често се налага семействата да избират само по едно от своите деца, което да бъде образовано. Дечицата ходят с километри всеки ден до училище и най-често боси, защото не притежават обувки. За всяко от тях е привилегия и най-често несбъдната мечта да седнат на чина и да могат да учат. И въпреки това те са най-усмихнатите и щастливи хора, които Ива е виждала в живота си. И всеки път, когато някой направи нещо за тях, те му отвръщат с думите: „Благодаря! А сега кажи аз какво да направя за теб“...

"Проектът "Музика без граници" бе създаден в подкрепа на образователните нужди на деца в неравностойно положение в България и Шри Ланка. Нашият колега от Шри Ланка - Оми Ранасинха, е известен рап изпълнител, водещ на младежки и музикални предавания. Като доброволец във фондацията Оми взе присърце идеята да направи песен съвместно с българско дете. Девойката, която взе участие в проекта, е Биляна Тодорова от Стара Загора - дете в неравностойно положение, кръгъл сирак. Проектът е реализиран съвместно с фондация "Благотворител", споделя Ива.


Чуйте какво разказва още тя за преживяванията си в далечната Шри Ланка и за своята мисия, а повече информация и възможност да помогнете и вие може да намерите на сайта на фондация „Цейлон Проджект Интернешънъл“.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X