Напишете дума/думи за търсене

Ако сте емпати, с тези техники ще се отървете от токсичната енергия

Емпатите усещат всичко, често до крайност, и заради това понякога се дистанцират от околните. От време на време се затрупват от прекомерна стимулация на сетивата и са предразположени към изтощение и сензорно претоварване.

Ако сте от тази група хора, тогава ключът към грижата за себе си е бързото разпознаване на първите признаци за сензорно претоварване. Колкото по-рано действате, за да намалите стимулацията и да се центрирате, толкова по-балансирани и защитени ще бъдете.
Всеки път, когато започнете да се чувствате изтощени или претоварени, практикувайте следните пет съвета, за да възстановите баланса си.

1. Защитна визуализация
Това е бърз начин да се защитите. Много емпати и чувствителни хора разчитат на него, за да блокират токсичната енергия, като същевременно позволяват свободния поток на положителни емоции.

В момента, в който се чувствате неприятно с човек, място или ситуация, вдигнете щита си. Използвайте го на гарата, на парти, ако разговаряте с енергиен вампир или в чакалнята пред лекарския кабинет. Започнете, като направите няколко дълбоки, дълги вдишвания. След това визуализирайте красив щит от бяла или розова светлина, напълно заобикалящ вашето тяло и простиращ се на няколко сантиметра отвъд него.

Този щит ви предпазва от всичко негативно, стресиращо, токсично или натрапчиво влияние. В рамките на защитата на този щит, чувствайте се центрирани, щастливи и зареждани с енергия. Той блокира негативността, но в същото време все още може да почувствате какво е положително и обичащо. 

2. Определете и изразете нуждите си от отношения
Познаването на вашите нужди и умението да ги отстоявате е силна форма на самозащита на емпатите. Тогава може да бъдете в пълната си сила в една връзка. Ако нещо не се усеща добре, поговорете за проблема с партньора си, вместо да страдате безшумно. Намирането на гласа ви е еквивалентно на намирането на вашата сила - в противен случай може да се изчерпате, да се безпокоите или да се почувствате като врачка в отношенията, в които основните ви нужди не са удовлетворени. Партньорът ви не чете мисли. Говорете, за да защитите вашето благополучие.

3. Задайте енергийни граници на работното място и дома
Емпатите често страдат, когато поглъщат стреса в обкръжението си. Работното място особено може да бъде шумно и прекалено стимулиращо. За да защитите енергийното си ниво в емоционално взискателна или препълнена среда, обградете външния ръб на вашето пространство със снимки на растения или семейства или домашни любимци, за да създадете малка психологическа бариера. Свещени предмети като икони, статуя на Куан Ин (богинята на състраданието), свещени мъниста, кристали или защитни камъни могат да поставят енергийна граница. Тапите за уши или слушалки също са полезни за заглушаване на разговорите и звука.

4. Предотвратяване на претоварване на емпатията
Когато поглъщате стреса или друг вид негативизъм на хората около вас и трябва да освободите отрицателната енергия, вдишвайте етеричното масло от лавандула или сложете няколко капки между веждите (на третото си око), за да се успокоите. Когато можете, прекарвайте време сред природата. Управлението на времето е от ключово значение за здравия разум. Не планирайте прекалено много неща за един ден. Научете се също да отменяте планове, когато се претоварите. Това е умение, което всички съпричастни трябва да усвоят, за да не се чувстват длъжни да излизат извън дома си, ако са уморени и имат нужда от почивка.

Определете ясни граници с енергийни вампири и токсични хора. Не забравяйте, че „Не“ е пълно изречение. Не е нужно да обяснявате себе си за този отговор.

И накрая, практикувайте самочувствие. Бъдете мили към себе си, когато е възможно - избягвайте да се обвинявате След тежък ден си кажете: „Направих всичко възможно.“

5. Медитацията на ягуара за защита
Когато се нуждаете от допълнителна защита, препоръчвам тази медитация, за да призовете силата на ягуара, за да ви защити. Използвайте я, когато твърде много негативизъм идва към вас твърде бързо. Ягуарът е яростен и търпелив пазач, който може да държи далеч от токсичната енергия и хората.

В спокойно медитативно състояние от най-дълбокото си сърце призовавайте духа на ягуара да ви защити. Почувствайте присъствието му. Тогава визуализирайте това великолепно, мощно създание, патрулиращо във вашето енергийно поле, обграждащо го, предпазващо ви от натрапници или всякакви негативни сили, които искат да преминат през вас. Представете как изглежда ягуарът – неговите красиви, свирепи, любящи очи; елегантно тяло; грациозният, целенасочен начин, по който се движи . Чувствайте се сигурни в кръга на защитата на животното.

Изкажете вътрешна благодарност на ягуара. Знайте, че може да го повикате винаги, когато има нужда. Усетете силата на това.
Като чувствителни хора, които трябва да научите е как да се справяте със сензорното претоварване, когато твърде много ви идва твърде бързо. Това може да ви остави изтощени, тревожни, депресирани или болни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X