Напишете дума/думи за търсене

Боядисване на бяла коса - трикове за тъмна и светла основа

Тонирането на бялата коса е идеалната алтернатива за показване на естествена, но красива посивяла коса.
Това се превръща в алтернатива за тези, които имат много сива коса, която се появява поради дефицит в производството на меланин, който невинаги е свързан с възрастта.

В социалните мрежи става все по-често да виждаме инфлуенсъри и публични хора да демонстрират посребрените си коси.

Как да боядисате тъмна коса с посивели корени

С къна
Къната е пигмент, извлечен от едноименното растение, който се използва за боядисване на косата и дори кожата. Това е натурален и икономичен продукт, който се предлага на пазара под формата на прах, който се извлича от листата на растението. Тя помага за защита и овлажняване на кичурите на косата.

Смесете три супени лъжици къна на прах в купа със супена лъжица лимонов сок, докато получите гладка, добре смесена паста. Нанесете върху цялата коса, от корените до краищата. Когато сте готови, покрийте косата си с найлонова шапка и я оставете за два до три часа. След това изплакнете с обилно количество хладка вода, докато излишната къна се отстрани напълно.

С розмарин
Розмаринът е ароматно растение с широк спектър на приложение в бита и ежедневието. Това растение се счита за мощен антиоксидант и хепатопротектор. Сред многото му приложения откриваме, че розмаринът допринася за пигментирането на косата, предотвратява косопада, регулира излишния себум и появата на пърхот.

Вземете пет клонки розмарин и ги нарежете на ситно. Оставете половин литър вода да заври, добавете розмарина и покрийте съда. След като водата достигне точката на кипене, изключете я и я оставете да изстине. Прецедете и оставете препарата да престои една нощ.

Ако искате да потъмните сивата си коса, добавете пет капки етерично масло от розмарин и чаша ябълков оцет към препарата. В този случай оставете препарата да престои още 12 часа. Когато имате готов препарат, в зависимост от степента на пигментация, която желаете, нанесете от корените към краищата, след измиване на косата. След пет минути изплакнете обилно с вода.

Как да тонирате светлосива коса
Едно от предимствата, които светлата коса има пред побеляването, е, че естествено не е толкова забележима. Има обаче по-малко възможности за боядисване на сива коса, поне що се отнася до естествените варианти.

1. Специализирани продукти за боядисване на побелели коси
На пазара има редица специализирани продукти за грижа и оформяне на косата. Сред тях са продуктите за подобряване на цвета, които са наречени така, защото спомагат за поддържане на цвета на сивата и боядисана коса.

Тези продукти варират от шампоани до балсами и маски . Тяхната второстепенна, но много важна функция е да предотвратят пожълтяването на депигментираните нишки (естествени или химически). Светлата коса има диапазони, които преминават от лилаво нюансиране за изключително светла коса, до перлено и сребристо за руса коса.

Важно е да запомните, че е добре да използвате по-рядко маски, защото могат да променят желания тон.

2. Шампоан оцветител
Както в предишния случай, конкретният продукт зависи от светлия тон, който имате като основа, или от отблясъците, които искате да придадете на сивата коса: златисто, пепеляво, преливащо, платинено, сиво или виолетово.

Повечето видове от тази козметика задържат цвета от 4 до 8 измивания.

Каквото и да решите за вашата посребрена коса, винаги я предпазвайте от пожълтяване и изсушаване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X