Напишете дума/думи за търсене

Причини, които ни карат да имаме проблеми с доверието

Трудно ли ви е да се доверите на хората? Били ли сте наранявани в миналото и сега се страхувате да позволите на околните да се доближат до вас? Разбирам го напълно.

Да, недоверието може да ви предпази донякъде от потенциални атаки, но е изтощително тежко да го носите със себе си седем дни в седмицата.
Ето 3 истини за доверието.

1. Способността ви да се доверявате на другите корелира със способността ви да се доверявате на себе си
Романтичен партньор може да ви напусне... и въпреки това знаете, че в крайна сметка ще се излекувате и ще изградите още по-добър живот.

Бизнес или кариера може да се „провали", но вие може да съберете разпилените парчета, да придобиете нови умения и да добавите нова стойност към пазара на труда.

Голям здравословен страх може да ви върне назад във вашето здраве и енергийни нива, но това само ще ви направи по-силни в дългосрочен план.

Ако имате достатъчно доверие в себе си, за да имате чувството, че сте човек, който може да се справи с живота си, тогава знаете, че никой не може наистина да ви изостави като възрастен. Ако вярвате на себе си, тогава може да се научите да се доверявате и на другите (защото нищо, което те правят, не може да причини необратима вреда).

2. Страхувате се да се сближите с хората, защото се държите за стара болка
И това разбирам. Хората са злоупотребявали с доверието ти в миналото. Може би любовникът ви е изневерил или ви е напуснал неочаквано. Може някой колега се е възползвал от вас. Може би сърцето ви е било разбито от някого, за когото сте мислили, че никога няма да ви нарани.

Животът се случва. Хората понякога са глупаци. Гадно е. Но само защото нещо болезнено се е случило в миналото ви, не означава, че тези индивиди или събития могат да заемат ценна място в живота ви в настоящето.
В определен момент на саморефлексия, емоционална обработка и прошка, единственото нещо, което остава да направите, е да запретнете ръкави и да марширувате напред. Бъдете по-голям човек. Израснете от това, което ви се е случило, и поведенчески направете по-зрялото нещо, наречено самоуважение. Не позволявайте на историята да ви притежава повече.

3. Страхувате се да се сближите с другите, защото не вярвате в способността си да се справите с хаоса
Всеки хроничен страх, безпокойство или съпротива срещу живота има тенденция да корелира силно с вашата самовъзприемана неспособност да се справите с непознат предстоящ хаос. С други думи, ако не мислите, че сте в състояние да се справите с живота, животът ще ви плаши.

Обратно, ако се доверите на способността си да се справите с всичко, тогава няма да имате причина да се страхувате от други хора. Това ниво на увереност и самочувствие „Мога да се справя" идва от това, че сте в окопите на живота, подложени сте на изпитание и излизате победител. Или най-малкото излизате очукани, наранени, но и по-мъдри.

Докато останете будни и слушате поуките от уроците, които постоянно ви срещат по пътя, вие винаги ще растете в това отношение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X