Напишете дума/думи за търсене

Важни неща, на които може да научите детето, преди да стане на 10

Когато станете родител, вие поемате голяма отговорност за бъдещето на вашето бебе. Всеки иска децата му да бъдат добри, честни, съпричастни и смели. Тези качества обаче няма да се появят от нищото. Доброто възпитание и личните примери са ключът към успеха.

„МИЛА“ събра за вас 9 неща, на които бихте искали да научите детето си, преди да навърши 10 години.

Да уважава и момичетата, и момчетата

Уважението към другите е важна характеристика, която детето ви трябва да придобие, включително уважение към други деца на неговата възраст, независимо от пола.

Да не се страхува да направи грешка

Ученето от чужди грешки е рядък талант. Също така е важно да се учим и от собствените си неуспехи. Вашето дете не трябва да се страхува да загуби или да направи грешка.

Знанията са по-важни от оценките

Има родители, които доста се ядосват от оценките на децата им, неотговарящи на техните очаквания. Въпреки това, по-високата оценка невинаги показва добри познания. Научете детето си, че знанията са по-важни от оценките.

Да знае, че родителите не са му врагове

Не е лесно да станете приятел на детето си, независимо дали то самото има мнго или малко такива на своята възраст. Не бъдете прекалено настойчиви. Покажете му, че може да ви има доверие и се опитайте да избягвате дългите наставнически лекции. Покажете му, че винаги може да ви потърси за помощ.

Винаги да отстоява себе си

Някои родители проявяват повече уважение към околните отколкото към детето си. Това може да е причина за бъдещи несигурности и неспособност наследникът им да се защити, когато се налага. Обяснете на детето си, че уважението е важно, но че е добре да се изразява и собствената гледна точка. Само не забравяйте да го направите правилно.

Да не прави нещо, което не иска, за да се хареса на някого

Децата смятат, че популярността сред приятелите е много важна и правят всичко възможно, за да я получат. Използвайте личния си пример, за да покажете на хлапето си, че да бъдеш честен и почтен човек е по-ценно, отколкото да получиш одобрението на някого, като загърбиш убежденията и принципите си.

Ако не разбира, да пита

Задаването на въпроси е абсолютно нормално. По-добре е да зададете въпрос, отколкото да се преструвате, че разбирате всичко. Детството е най-подходящото време за учене на това правило.

Да уважава околната среда

Колко често се оплакваме от мръсни улици и разрушени цветни лехи? Уважението към природата трябва да започне у дома. Започнете със себе си и след това развивайте това качество в детето си.

Да казва „Не“

Учете детето си да казва „не“ на себе си и на другите. Искате да отгледате силна личност, а не човек, който да се подчинява при всяка заповед, нали? Способността да казва „не“ ще му бъде полезна в живота като възрастен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X