Напишете дума/думи за търсене

Този вид бракове са по-малко вероятно да завършат с развод

Според социологическо проучване вторите бракове са по-щастливи и е по-малко вероятно да завършат с развод, отколкото двойките, които се женят за първи път.

Около 45 процента от браковете, сключени за първи път, завършват в бракоразводни съдилища, докато само 31 процента от вторите сватби завършат с провал. Това твърди екипът на Фондацията за брака.

Съпрузите, които се женят за втори път, също са по-склонни да намерят щастие, казва мозъчният тръст за връзки, който използва данни от Службата за национална статистика на САЩ, за да разбере кои бракове издържат изпитанието на времето.

Резултатите показват, че тези, които са във втория си брачен съюз, се възползват от възрастта и опита и са по-готови да се обвържат. Освен това могат внимателно да претеглят плюсовете и минусите на брака, вместо да се впуснат в него без много да се замислят, съобщава Daily Mail.

Хари Бенсън, който написва доклада за Фондацията за
брака, каза: „Като цяло вторите бракове се справят по-добре, защото двойките, които се женят за втори път, неизменно са по-възрастни от тези, които се женят за първи път.
Една от възможностите е, че по-високата възраст е заместител на по-висок доход. По-високият доход действа като буфер срещу някои от ежедневните трудности, пред които са изправени повечето двойки.
Друга възможност е, че по-високата възраст означава, че има по-малко малки деца от предишни връзки.
Освен това вторите бракове не са натоварени с толкова голям социален и семеен натиск, който пришпорва случването на някои първи бракове. Следователно мъжете са склонни да се справят по-добре втория път.
Добрата новина е, че двойките, които желаят да се оженят втори път, вече не трябва да бъдат отлагани от натоварени с отрицателен знак статистики."

Но други експерти по връзките не са толкова убедени, като д-р Пам Спър: „Всички статистики показват, че вторите бракове се справят много по-зле".
Тя казва, че вторите съюзи могат да бъдат особено проблематични, когато има деца от предишни бракове.
Освен това парите могат да бъдат по-малко във втория брак поради споразумения за развод, но добавя: „Хората във втори брак изглежда имат повече проницателност и самосъзнание. След като сте преминали през развод и раздяла, може да има повече мотивация да се справите с проблемите и да спасите брака."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X