Напишете дума/думи за търсене

Подкаст: Калин Врачански разказва новите истории на Шерлок Холмс

Калин Врачански и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”

Калин Врачански и Анатолий Попов в студиото на "24 часа от живота"

Първата сериозна роля на актьора е още в 5-и клас - играе вълка в “Червената шапчица”

Леле, това ще е суперинтересно, казва си Калин Врачански, когато получава предложението да чете историите на Шерлок Холмс в аудиокнига.

Но когато започва, се оказва, че това не е стандартният Шерлок Холмс, с когото сме свикнали. Историята с прочутия детектив се случва в едно не толкова далечно бъдеще, нещата изглеждат по съвсем друг начин, малко антиутопия. Чета някакви познати неща и в един момент се говори за разни технологии. Как така два свята се преплитат? Аз ли не схващам нещо? След като навлязох в историята по-навътре, разбрах за какво става дума. По-различно е, разказва актьорът в подкаста “24 часа от живота”.

Именно с неговия глас най-известният и обичан детектив в света – Шерлок Холмс, се завръща с нови приключения в дългоочакваната първа част от трилогията “Преди Шерлок: Червеният кръг”. Аудиокнигата е озвучена от Калин Врачански и ще бъде достъпна за слушане у нас на български език от 7 декември в платформата Storytel.

През 2021 г. тя подписа ексклузивно споразумение с The Conan Doyle Estate за разработване на изцяло нови истории за Шерлок Холмс, написани предимно за аудиоформата. “Червеният кръг” е първата от три аудиокниги в поредицата “Преди Шерлок”. Тя излиза в Storytel едновременно на 11 езика, сред които и български.

Калин Врачански е роден в град Червен бряг, но е израснал в град Роман, където завършва гимназия със специалност “Банково дело”. Като дете играе в детски театър и въобще не подозира, че съществува университет, в който да продължи професионално да се занимава с това. Щом научава, без колебание решава да кандидатства в НАТФИЗ.

Качва се за първи път на сцена още в началните класове. Покрай празниците се правеха детски сценки, рецитираха се стихотворения. Първото нещо беше да изиграя малък Пенчо (по стихове на Петко Славейков - б.а.) и през цялото време ритах една топка. В пети клас вече взех участие в първото си сериозно представление - бях вълка в “Червената шапчица, разказва Врачански. Следват още много участия, докато той не решава, че ще стане актьор.

Какво липсва в българското кино и театър, искал ли е да се откаже от професията си, какво му предстои през февруари и още от Калин Врачански - в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:
X