Напишете дума/думи за търсене

Ето това житейското събитие ви дава най-добрия шанс да намерите любовта

Необвързани сте, самотни ли сте и желаете да намерите любов с романтичен партньор? Някой, с когото бихте могли да свиете семейно гнездо?

Пандемията от COVID-19 беше време на изолация за несемейните, особено ако сте социален човек, който обича да бъде често сред хора.

Докато коронавирусът вече не слага бариери не само за здравето, но и за социалния ни живот, в близката история е имало още няколко други големи бедствия, които са били изследвани за това как влияят на обществото.

Социолозите откриха, че големите събития повишават интереса към любовта и брака.
Когато се случат катастрофи и времената са несигурни, желанието за приятелство, любов и сигурност се увеличава сред необвързаните.

Според д-р Катрин Кохан от Пенсилванския държавен университет "...в животозастрашаваща ситуация хората са мотивирани да преоценят живота си, целите си, бъдещето си и приоритетите си."

След първоначалния шок от падането на кулите близнаци в Ню Йорк на 11 септември 2001-ва сватбената индустрия претърпя скок в бизнеса още през есента на същата година, което е много необичайно.

Обикновено най-големият период на ангажиране на пространства за сватби в Щатите е от януари до март, тъй като булките се подготвят за венчавките си през юни. Но терористичният акт вдъхнови хората да дадат приоритет на това, което има значение в живота.

Как Covid-19 е добър за срещи?
Хелън Фишър, доктор по философия. биологичен антрополог, който изучава романтичната любов в продължение на 40 години, казва, че "вирусът е подарък".
Тя посочва, че ухажването е забавило темповете си, тъй като хората искат да се опознаят, преди да рискуват здравето си, за да бъдат интимни.

Много необвързани сега възприемат по-традиционен подход към срещите. И не само по-младите необвързани, но и тези, които са на възраст над 40 години, също усещат промяната.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X