Напишете дума/думи за търсене

Защо жените, които са сами дълго време, са най-щастливите?

Когато става въпрос за връзки, интелигентните жени са изключително придирчиви. Те по-скоро ще изчакат подходящия мъж да дойде, отколкото да се втурват в отношения поради социалния натиск. Все повече жени избират да останат несемейни и да се радват на собствена си компания. Причината е проста - те се чувстват по-щастливи.

В нашето общество да бъдеш сам, често е синоним на това да си тъжен и самотен, което изобщо не е така. Според проведените напоследък изследвания от психолозите става ясно, че жените, които не са в отношения, са по-щастливи от ангажираните си посестрими.

1. Имат повече време за себе си

Жените във връзките често се оплакват, че нямат време за себе си. Те или се грижат за партньора си, или се притесняват за децата си. Противно на необвързания статус, при който те имат цялото време на света за себе си. Независимо дали говорим за посещение при козметик или куфеене от първия ред на концерта на любимия им изпълнител.

2. Липсва натиска от това да отговорят на очакванията на партньора си през цялото време

Да не забравите рождения ден на половинката си, да му купите нещо за Свети Валентин, да планирате уикенд бягства за двамата, винаги да сте перфектни от главата до петите и т.н., и т.н.

Взаимоотношенията са професия на пълен работен ден и могат да станат непосилни на моменти. От друга страна, когато сте необвързани, не е нужно да се обличате, за да впечатлите отсрещния. Правите и обличате само неща, които ви карат да се чувствате комфортно в кожата си. Неща, които ви държат далече от стреса.

3. Фокусират се върху кариерата си и откриват какво наистина искат от живота

Доста от жените се отказват от своите надежди и мечти, когато влязат в сериозна връзка, и това се случва по множество причини. Те се опитват да поддържат всички около себе си щастливи, жертвайки собственото си щастие. От друга страна, дамите без партньор са по-безгрижни. Те са амбициозни и могат да се съсредоточат по-добре върху постигането на целите си. Те имат своите приоритети, поради което необвързаните жени са по-успешни и по-щастливи.

4. Спира да им пука какво говорят хората

Когато дълго време сте независими, осъзнавате, че единственият човек, който може да ви съди, сте вие. Вярвате в себе си и спирате да се интересувате от това, което казват другите хора. Вече не търсите валидиране от околните и заради това се чувствате по-щастливи.

5. Те заздравяват другите си отношения

Когато сте във връзка, прекарвате по-голямата част от времето си с партньора си и почти никакво с приятелите и семейството си, което в крайна сметка ви отдалечава от тях. Но когато сте необвързани, имате време по-често да общувате с любимите си хора и да прекарвате качествено време с тях. Свързвате се по-дълбоко и в крайна сметка сте по-щастливи.

Да сте без партньор, има своите преимущества. Помага ви да видите света в различна светлина и да изживеете неща, които никога не бихте могли да правите, докато сте във връзка. Пътувате повече и отделяте време да проучите нещата около вас. Сблъсквате се с това да бъдете различни и да намерите спокойствие и смисъл в собствената си компания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X