Напишете дума/думи за търсене

Предимства на стайните растения за дома

Вече не е необходимо да имате тераса или градина, за да може да се наслаждавате на вашите растения. Има много разновидности на стайни растения, които може да имате в дома си. Някои от тях дори не се нуждаят от много грижи, така че вашият натоварен живот или малкото време за грижа за растения не са наистина валидни извинения.

Първо, ще трябва да помислите за пространството, което имате на разположение, за да закупите растения с правилния размер, тъй като всеки различен вид растителност се нуждае от собствено определено пространство или ширина, за да расте.

Ако имате допълнително пространство в къщата си, може да създадете малка градинка. Друг възможен вариант е да използвате пространството под стълбите, ако живеете на два етажа, за да разположите вашите растения.

Представяме ви някои от основните предимства на стайните растения.

Увеличават кислорода в дома, абсорбирайки въглеродния диоксид. Този процес е известен като фотосинтеза. Не забравяйте, че той се извършва през нощта. Така че, ако имате растения, качеството на въздуха в дома ви ще се подобри.

Добавят влажност на въздуха. Това хидратира кожата и изчиства дихателните ви пътища.
Повишават чувството за жизненост.
Грижата за тях и вниманието, което им обръщате, намаляват стреса. С други думи, те са благоприятни за релаксираща среда.
Някои растения, като кактусите, абсорбират електромагнитно излъчване. Това ви помага да избегнете вторичните ефекти на тези вълни, като промени в съня ви, раздразнителност или главоболие.
Допринасят за вашия интериорен декор, придавайки оригинален щрих и добавяне на цвят.
Освежават и ароматизират въздуха. Те могат да бъдат отличен заместител на ароматизирани свещи или тамян.

Забележка

Не бива да забравяте, че повечето растения се справят по-добре с липсата на вода, отколкото с излишъка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X