Напишете дума/думи за търсене

Защо мъжете се целуват по-немарливо

Напоследък има доста проучвания по темата за целувките. Знаем, че стиснатите устни предизвикват повишаване на окситоцина и кортизола (които съответно създават усещане за свързване и отпускане). А сега учените смятат, че тестостеронът в слюнката ни кара да искаме да разкъсаме дрехите си.

Всъщност тестостеронът в слюнката, обяснява антропологът Хелън Фишър, е причината, поради която мъжете обичат по-небрежните целувки. Те по същество "несъзнателно се опитват да прехвърлят тестостерон, за да стимулират сексуалното желание при жените."

Помните ли онзи епизод, в който Шарлът Йорк от „Сексът и градът" беше „нацелувана" от поредния си ухажор? Или по-скоро трябва да го наречем по-скоро лизач, защото всичко, което той направи, беше да олиже цялото й лице – от линията на косата до остротата на брадичката й. Разбира се, той не остана много в живота й, след като й „изми" очите по този начин.

Най-вероятно, ако сега се снимаше сериалът, Шарлът не само нямаше да му покаже червен картон, но щеше да е наясно, че неговите мокри целувки са просто мъжкият начин да се опита да я измъкне от онзи плетен пуловер на Ралф Лорън и сутиена с банели на Ла Перла. Било е инстинкт. Той не знаел нищо по-добро.

Което, както добавя Фишър, е една от опасностите мъжете да оценяват плодовитостта на жената чрез целувките. Всичките „лигавщини" могат да имат обратен ефект, напълно елиминирайки всякакъв шанс за секс или дори за втора среща.

В едно проучване, добавя тя, близо 60% от мъжете и 70% от жените казват, че отвратителната първа целувка може да убие една връзка.

Момчета, вземете под внимание, че ако имате чувството, че жадно поглъщате устата й като чиния с пържени картофи, тогава може би е най-добре да се отдръпнете. Да поспрете за малко и да целунете с леко докосване устните й. Направете това, ако искате да бъдете поканени в леглото й.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X