Напишете дума/думи за търсене

Чесънът гони бесове и бацили

Чесънът е пикантна подправка за много ястия. Древни поверия довяват случки на изгонени демони с миризмата на чесън. Днес учените доказаха антивирусния ефект на обелените скилидки. Те обаче са и идеално средство за украса. С малко сръчност може да преобразите вашата кухня с оригинална декорация от чесън, магданоз, сухи цветя и вечнозелени растения.

1. Докато магданозът изсъхне при отворена фурна и на средна температура за около 20 мин., набодете 5 глави чесън на телени пръчици. Увийте около тях зелена декоративна панделка, за да изглежда като стъбло.
2. Подредете две букетчета от сухи цветя, магданоз, вечнозелен декоративен храст, "мъката на художника", чесън и една панделка. Старайте се да подредите растенията на различна височина.

3. Увийте за здравина букетчетата с тел. Подредете ги върху венеца / с диаметър 30 см / по такъв начин, че дръжките на стъблата леко да се застъпват. Заздравете декоративния ансамбъл с тънка тел. Венецът основа може да купите от магазините за източни сувенири.

4. Направете от зелена панделка, широка 2 см, кокетна джуфка и я прикрепете към мястото, където се застъпват стъблата на букетите. Накрая отрежете косо краищата на панделката.

5. За букета ви трябват 4 по-малки декоративни снопчета, изработени от същите растения като при венеца. Оформете букетчетата в кръг и оставете "мъката на художника" да се извисява над останалите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X