Напишете дума/думи за търсене

Ползите от чесъна за красотата

Може да ви харесва аромата му в гозбите, но опитвали ли сте някога да използвате чесън, за да станете още по-красиви?

Той е чудесна храна и освен че лекува тялото от много проблеми, може да се окаже напълно вълшебен за кожата. Пълен с антибактериални свойства против стареене, чесънът изчиства тена и го прави безупречен.

Освен това той вижда сметката на акнето.
Всичко, което трябва да направите, е да накълцате няколко скилидки чесън и да ги смачкате, за да пуснат соковете си. Сега нанесете сока върху зоната, засегната от акне. Оставете го да действа пет минути и измийте. Ще забележите, че това ще помогне за намаляване на зачервяването и следите.

Този зеленчук свива порите. Натрошете една скилидка чесън заедно с половин домат и нанесете пастата върху лицето си. Измийте след десет минути. Тази смес отпушва порите и изчиства кожата.

За да намалите стриите, смесете сок от чесън със зехтин и масажирайте с горещата мазнина, напоена с чесън, стриите. Повторете процедурата и през следващите няколко дни и ще видите, че те ще започнат да намаляват.

Някои хора страдат от червени петна по кожата, които са люспести, сърбящи и се появяват по скалпа, лактите и коленете. Лесно може да се освободите от тях с прилагането на чесън, тъй като той има противовъзпалителни свойства.

Може да звучи невероятно, но чесънът може да забави бръчките, ако го консумирате с мед и лимон веднага след като се събудите. Просто нарежете скилидка чесън. Приемайте я с лимонено-медена вода веднага щом станете.

Рициновото масло решава тези проблеми на кожата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X