Напишете дума/думи за търсене

4 научно доказани бабини рецепти за здраве

Има някои вярвания, дошли от нашите предци, които се спазват от всички, които държат на здравословния начин на живот. Науката доказва, че някои от тях са самата истина.

Една ябълка на ден, за да си румен и засмен

Ябълките са изключително полезни за вас и консумирането им е свързано с по-малък риск от много заболявания, включително диабет и рак. Те съдържат фенол - мощен антиоксидант, който защитава нашата ДНК и дори действа като предпазен щит от рака. И още нещо, съдържанието на разтворими фибри в ябълките може да насърчи загубата на тегло и здравето на червата. Средно голяма ябълка се равнява на 1,5 чаши плодове - което е 3/4 от препоръчителната дневна препоръка за плодове от 2 чаши.

Здравите хора ядат чесън всеки ден

Чесънът е зареден с полезни за вас витамини и минерали като манган, селен, витамин С, витамин В6 и други антиоксиданти, включително алицин. Той понижава холестерола и изтънява кръвта, като по този начин ни пази от съсиреци, инфаркти и инсулти. Ползите за чесъна за здравето са признати от векове, още от времето, когато древногръцкият лекар Хипократ го е предписвал за лечение на всякакви заболявания.

Пилешка супа при настинка

Всъщност пилешката супа е добра за успокояване както на настинка, така и на грип. Горещата супа спира миграцията на белите кръвни телца, която може да доведе до кашлица, намалява гнойния секрет и отпушва носа, особено ако сложите в супата малко черен пипер. Солта в супата и нейната топлина могат да успокоят възпаленото гърло.

По 1 чаша червено вино на ден е добре за сърцето

Антиоксидантите в червеното вино, наречени полифеноли, могат да помогнат за защитата на лигавицата на кръвоносните съдове в сърцето ви. Полифенолът, наречен ресвератрол, е едно вещество в червеното вино, което привлече вниманието със своите многобройни ползи за здравето. Самият алкохол може да има защитни ефекти, но само когато се консумира умерено.

9 причини защо трябва да пием червено вино

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X