Напишете дума/думи за търсене

8 малки признака, които показват, че най-накрая сме в здрава връзка

Без значение какъв човек сте, в даден момент може да почувствате, че връзката ви е объркваща, изпълнена с възходи и падения и повлияна от разстоянието, близостта и различната степен на интимност и конфликт с партньора ви. Може би двамата си лазите по нервите или често се чувствате необгрижени, неразбрани, нечути и неподкрепени. Разстоянието расте и страстта намалява. Всичко това е нормално, независимо дали една двойка е в началото на отношенията си и се опознава, току-що е е отишла до олтара или е в дългосрочна връзка от много години. Но има някои съществени признаци на здравата връзка, които са непоколебими, независимо през какво друго може да преминавате.

1. Отдадени сте на партньора си
Готовността да изпълните обещанията, които сте дали, и да поемете 100 процента отговорност за вашата половина от връзката ще помогне тя да продължи. Ангажирането да продължите да се развивате ще гарантира, че независимо какво идва, вие и вашият партньор сте готови да се адаптирате заедно.

2. Имате силно желание да знаете или да научите нещо за другия
Проявявайте любопитство, задавайки въпросите си. Интересувайте се от интересите на партньора си. Попитайте как е минал денят му. Попитайте какво работи и какво не работи във връзката ви. Приканете го да направи същото.

3. Общувате добре помежду си
Твърде често хората не отделят време да говорят един с друг. Отделете време за разговори и общувайте открито, честно и директно. Дръжте фокуса върху себе си. Слушайте внимателно и си позволете да довършвате това, което мислите и казвате. Поддържайте зрителен контакт. Избягвайте обвинителни изявления. Бъдете отворени към предложения и градивна критика.

4. Вие си сътрудничите
Вие сте партньори и екип и не забравяйте, че сте в това заедно и не може да спечелите без усилията и на двама ви. Помагайте си един на друг, комбинирайте усилията си и работете заедно, за да създадете живота, който искате да имате индивидуално и като двойка.

5. Проявявате състрадание към партньора си
Не е изненада, че понякога си лазите по нервите. И ще има някои нездравословни навици и склонности. Докато преминавате през тези неща, трябва да покажете съпричастност , загриженост, нежност и толерантност към себе си и половинката си.

6. Вие сте готови да правите компромиси
Ще има моменти, когато виждате нещата по различен начин от другия и когато не постигате съгласие помежду си. Вероятно ще има спорове и битки. Необходимо е да се вслушвате в притесненията, желанията и нуждите на човека до вас и да намерим среден път. Това понякога включва „даване и вземане" и всеки от вас прави отстъпки. Това ще ви позволи да се срещнете наполовината на пътя, което ще ви помогне да разрешите спора и да продължите напред.

7. Стремите се да работите заедно
Може да обсъдите разпределението на домакинските задачи. Направете бюджет заедно. Създайте визия за живота и бъдещето си. Ако изпитвате трудности поотделно или като двойка, работете заедно, за да намерите решения.

8. Откривате и изследвате споделени интереси
Продължавайте да научавате какво е общото помежду ви и се наслаждавайте на тези неща заедно. Разбира се, че ще има неща, които не са общи и че ще имате различни интереси, нужди и желания. Оставете място за тях. При най-добрите обстоятелства взаимоотношенията са предизвикателни и понякога объркващи. Те са изпълнени с възходи и падения, близост и дистанция и различна степен на хармония и конфликт.

Ако включите горните основни характеристики в отношенията си, е по-вероятно да имате грижовна, разбираща и страстна връзка, в която сте чути и подкрепени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X