Напишете дума/думи за търсене

Ваканционни проблеми на кожата

Може и с необичайно ниските за сезона температури навън да ви се стори неуместно да се говори за почивка, но всички знаем, че се задават Великденски празници, които много българи най-вероятно ще посрещнат в по-топлата близка чужбина.

Но дори и този сценарий да не е валиден за вас, то със сигурност иде лято и щем, не щем се отдаваме на ваканция.

Когато заминем на отпуск далеч от мястото, където живеем, се сблъскваме с различни промени в обичайните ни условия на живот. Промените в климата и водата не се отразяват особено добре на кожата. Често възникват възпаления, зачервявания, алергични обриви. В някои случаи кожата започва дори да се бели.

Предлагаме ви няколко практически съвета за "отпускарска" грижа за кожата.

* В багажа ви непремено трябва да има:
- пилинг за лице и тяло
- тоник за почистване на лице
- почистваща маска.

* За микроскопични възпаления по повърхността на кожата особено подходящи и ефективни са кремовете във флакони с тънки накрайници за точно нанасяне. Флаконите им обикновено са много малки, около 10 мл, така че няма да натежат в багажа ви.

* Не забравяйте антиалергичните препарати. Таблетки, капки или крем - те трябва да са неотлъчно до вас по време на отпуска. Добрият стар "Алергозан" върши много добра работа, но попитайте в аптеките - вече има много нови средства. Те ще ви помогнат да избегнете алергични обриви и зачервявания. Възможно е и да ви спасят от по-тежки възпаления.

*Ако кожата ви е мазна или комбинирана, натривайте я няколко пъти на ден с лосион и дори с кубчета лед.

*При нормална кожа е достатъчно сутрешното почистване и тонизиране.

*При суха кожа не злоупотребявайте със сапуна. По-добре я почиствайте с тоник без спирт, за да не се бели.

* Когато се приберете вкъщи, огледайте лицето си много добре пред огледало с добро осветление. Критични са първите няколко дни. Ако забележите някъде пъпка, трябва да почистите кожата си.

* Ако проблемите на лицето ви не са големи, направете си парна баня и след това го почистете.

* Ако кожата е силно възпалена, непременно потърсете дерматолог или козметик, за да ви направи необходимите процедури в салона.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X