Напишете дума/думи за търсене

Борба с бръчките: охлювен муцин

Известен също като охлювна слуз, охлювеният муцин е една от хитовите нови съставки в света на грижата за кожата. Да, говорим за охлюви – като тези във вашата градина и в менюто в добрите френски ресторанти. Със сигурност някои от нас може да имат известни притеснения от самия продукт, но ако успеете да преодолеете това, охлювеният слуз е изненадващо ефективна съставка.

ТИП СЪСТАВ: Овлажнител и стимулатор на производството на колаген

ОСНОВНИ ПРЕДИМСТВА: Овлажнява кожата, насърчава производството на колаген, подпомага заздравяването и регенерацията на кожата.

КОЙ ТРЯБВА ДА ГО ИЗПОЛЗВА: Като цяло муцинът от охлюви може да се използва за всички типове кожа, въпреки че хидратиращите му свойства го правят особено подходящ за тези със суха кожа. Освен ако не сте алергични към съставката, тя обикновено се понася добре от повечето хора.

КОЛКО ЧЕСТО МОЖЕТЕ ДА ГО ИЗПОЛЗВАТЕ: Това до голяма степен зависи от това защо го използвате - тъй като има много предимства - и от какъв вид продукт го извличате – серум, крем, тоник. Най-общо казано, можете да използвате продукт с охлювена слуз веднъж или два пъти на ден.

РАБОТИ ДОБРЕ С: Често се комбинира с антиоксиданти и ретинол, както и с обикновени продукти за грижа за кожата като витамин С, гликолова киселина и други овлажняващи съставки.

Ползите от охлювения слуз за кожата

Охлювената слуз е мега мултифункционална със способността си да прави всичко - от овлажняване до стимулиране на производството на колаген, протеин, отговорен за силна, млада кожа.

Овлажнява кожата: Охлювеният слуз съдържа овлажняващи агенти, които работят за възстановяване на бариерната функция на кожата, като те блокират дразнителите от околната среда, като същевременно заключват влагата.

Стимулира производството на колаген: Тъй като муцинът от охлюв е екскреция, предизвикана от стрес, той се състои от съставки, предназначени да възстановяват или предпазват от наранявания. Те включват растежни фактори, които задействат растежа на нови кожни клетки и нов колаген.

Успокоява дразненето: Алантоинът е друг ключов компонент в секрета, съставка с лечебни свойства, която успокоява раздразнението, както и изглажда кожата и стимулира регенерацията на клетките.

Доставя важни витамини и минерали: Муцинът от охлюв е зареден със списък с полезни за вашата кожа хранителни вещества, включително противовъзпалителен цинк и лечебен манган. Той съдържа медни пептиди, възхвалявани и заради техния ефект на увеличаване на колагена и намаляване на бръчките, както и витамини А и Е, и двата от които са мощни антиоксиданти.

Странични ефекти

Засега няма документирани странични ефекти от охлювения слуз. Но както при всяка нова съставка хората могат да бъдат алергични към него. Избягвайте алергични реакции, като тествате малко количество от всеки нов продукт от вътрешната страна на предмишницата си, преди да го намажете по лицето.

Как се използва

Това до голяма степен зависи от вашите конкретни проблеми с тена и от това, което се надявате да извлечете като полза от съставката. Ако искате просто хидратация, изберете нощен крем, който го съдържа. Нанасяйте крема всяка вечер като последна стъпка в рутината си, наслоен върху другите продукти за лечение и грижа като тонери или серуми.

Ако искате да използвате муцин от охлюв като многофункционален антиейджър, потърсете го в серум, тъй като серумът ще има по-висока концентрация на съставката. Нанасяйте го сутрин и вечер, веднага след почистването и преди всеки друг продукт.

Есенна рутина за здрава и красива кожа

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X