Напишете дума/думи за търсене

Есенна рутина за здрава и красива кожа

Есенното време е уют и аромати. А също и топли чорапи, меки пуловери, кадифе и дъх на канела. На трапезата ни започват да се появяват все по-често супи, топли пайове и печени плодове. Промяната трябва да засегне и грижата за кожата, ако искаме да я съхраним през този преходен сезон добре.

Когато дните и нощите се захладят, въздухът губи влага, както и кожата ви. Време е да започнете да добавяте допълнителна влага в ежедневната си грижа. Ето няколко съвета, които да помогнат на кожата ви да премине към по-хладно време и по-уютни нощи.

Ексфолирайте

Помогнете на кожата да абсорбира влагата, като премахнете мъртвите кожни клетки. Създайте рутина за ексфолиране редовно. Използвайте тонер ежедневно или няколко пъти седмично. Препоръчваме ви тонер с плодови киселини, които помагат нежно и естествено да премахнете мъртвите кожни клетки и да тонизирате кожата. Използвайте маска с кал веднъж седмично или няколко пъти месечно за дълбоко ексфолиране.

Добавете екстра хидратация

Лятото обикновено изисква по-малко хидратиране за лицето и тялото ни. Вашата рутина тази есен ще се нуждае от допълнителна влага. Понякога това означава прилагане на продукти два пъти вместо веднъж, добавяне на друг продукт или смяна на продукти. Ако използвате серум, може да се наложи да добавите овлажнител. Ако използвате овлажнител, може да се наложи да го замените с по-тежък овлажнител. Съществуват и серуми, които са едновременно и овлажнители. Потърсете продукти с хиалуронова киселина и пептиди. Ако ползвате фон дьо тен, изберете такъв, който ще носи допълнителна хидратация и слънцезащита. Не забравяйте и хидратиращите маски за лице веднъж седмично поне.

Добавете влага и за тялото

Взимайте топли душове, но избягвайте горещите душове, те може да дехидратират кожата на тялото ви. Когато приключите с банята, не се оставяйте да изсъхнете изцяло. Използвайте лосион, за да подпомогнете абсорбирането на водата, която все още е по кожата ви, за допълнително овлажняване.

Хидратирайте се

Важно е да хидратирате кожата и отвътре навън. Водата е най-добрият начин за това. Уверете се, че пиете достатъчно вода всеки ден. Има много храни, които също хидратират. Ябълки, круши, къпини, цитрусови плодове и зелени листни зеленчуци са есенните храни, които може да са ваш верен съюзник в каузата за красива кожа. Или просто започнете деня си със зелено смути – здравословно и чудесно за външния ни вид.

Използвайте овлажнител за въздуха

Овлажнителите добавят влага във въздуха във вашия дом. Когато започнем да отопляваме домовете си, въздухът се изсушава. Използването на овлажнител ще помогне на кожата ви, особено през нощта, когато спите. А знаем, че кожата ни е заета да се възстановява, докато спим.

Не забравяйте ръцете

Ръцете изсъхват през есента и се нуждаят от допълнителни грижи. Ако ръцете се мият по много пъти и са изложени на химикали и дезинфектанти, е важно да ги обгрижваме по няколко пъти на ден дори. Използвайте продукти с естествени, нежни съставки. Опитайте се да избягвате дразнещи сапуни, когато е възможно.

Насладете се на прехода към есента и по-хладното време. Бъдете добри към себе си и кожата си и тя ще ви се отблагодари.

Вижте още съвети за това как да сияе кожата ви след 40.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X