Напишете дума/думи за търсене

Има ли полза от околоочния крем

Със сигурност сте чували теорията, че кремът за очи е само маркетингов трик и че не трябва да има разлика между добрия хидратиращ крем за лице и този за околоочния контур. Като цяло хората са разделени на вярващи в необходимостта от околоочен крем и невярващи в нея. За съжаление няма еднозначен отговор на въпроса дали се нуждаем от специален крем за очи или не.

И така... кой се нуждае от крем за очи?

Няма съмнение, че кожата около очите ви е по-фина от останалата част на лицето ви. Най-добре е да бъдете изключително внимателни, когато я третирате с каквото и да било. Ако сте сигурни, че ползвате околоочен крем, който е предназначен за толкова чувствителна кожа, тогава може би има смисъл от него.

Крехкостта на кожата около очите също обяснява защо често именно там проличават първите признаци на възрастта. Естествено е кожата ни да стане по-суха с времето. Не е изненадващо, че липсата на хидратация също е фактор, причиняващ бръчки. Затова, ако ползвате специален крем за околоочния контур, уверете се, че е силно овлажняващ.

Редица проучвания сочат, че някои антистареещи очни процедури и съставки в кремовете наистина могат да помогнат за подобряване на гладкостта на кожата под очите и да намалят дълбочината на по-големите бръчки.

Така че може би най-коректният отговор на въпроса дали имате нужда от околоочен крем е този: зависи от съставките! Ако в крема има ретинол, да речем, то тогава може да очаквате, че той ще има добър ефект.

И така... кои съставки трябва да търсите?

Въпреки че няма вълшебен екстракт, който да спре изцяло процеса на стареене, добрият крем за очи може да помогне за намаляване на вида на бръчките. Но само ако той съдържа правилните компоненти. Един продукт за очи с ретинол ще засили клетъчния оборот. С напредването на възрастта клетките на кожата ни не се възпроизвеждат толкова бързо, а ретинолът помага за ускоряване на процеса. Всъщност ретинолът (производно на витамин А) има отдавна доказана ефективност, когато става въпрос за борба със стареенето. 

Специалистите препоръчват също витамин С и пептиди. Антиоксидантите могат да помогнат за предпазване от увреждане на свободните радикали, а компоненти като натриева пироглутаминова киселина (NaPCA) повишават влагата в кожата.
Струва си да обърнете внимание и на продуктите с хиалуронова киселина, която овлажнява и спомага за намаляване на бръчките.

А какво да кажем за торбичките и подпухналостта?

Ако имате торбички под очите, това може да е наследствено. И означава, че никакъв крем няма да ви помогне.

Понякога коригирането на факторите на начина на живот - включително пиенето на повече вода или спазването на фиксиран график на съня - може да поправи малко тези проблеми, но не очаквайте от крема си чудеса.

Може да масажирате нежно лицето си, включително кожата под очите, за да подобрите циркулацията и да смекчите натрупването на течности. И навярно сте чували съвета да потупвате внимателно крема си около очите с движение нагоре - това също е вярно.

Независимо дали се доверите на околоочния крем или не, слънцезащитата през цялата година е задължителна. Не я пропускайте и в областта под очите и това ще ви спести много грижи по-късно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X