Напишете дума/думи за търсене

Как да махнем гел лака в домашни условия

Със сигурност гел лакът е голямо удобство, но и той си има своите минуси. Най-големият от тях е премахването на лака, защото то обикновено се препоръчва да се случи в козметичен салон от професионалист. Но понякога не може да отидем или пък лакът се е обелил на някои от пръстите. Или пък просто ни се иска да сменим цвета.

Не е невъзможно да го направите у дома, просто трябва да знаете стъпките. И въпреки че е изкушаващо, не обелвайте гел лака – това е вредно за ноктите.

Как да премахнете безопасно гел лака

Какво ви трябва:

  • Ацетон или лакочистител
  • Груба пила за нокти
  • Фина пила за нокти
  • Малка купа
  • Памучни тампони
  • Алуминиево фолио
  • Избутвач за кожички
  • Масло за кожички
  • Кърпа за лесно почистване

Професионален съвет: Направете всички стъпки наведнъж. След като премахнете изцяло гел лака си от едната ръка, повторете стъпките на другата.

Стъпка 1: С помощта на груба пила минете по повърхността на всеки нокът. Постелете отдолу кърпа, за да не изцапате.
Тази стъпка е много важна, защото трябва да разбиете повърхностния слой и да премахнете уплътнението на гел лака, така че лакочистителят да проникне по-лесно. Не изпилвайте напълно лака, но надраскайте повърхността достатъчно, за да бъде видимо.

Стъпка 2: Накиснете ноктите в лакочистителя. Може да ги накиснете директно в купичка с лакочистител, но това ще е доста тежко за останалата част от пръстите ви и най-вече за кожата.
Ако искате наистина да се почувствате като в козметичен салон, може да поставите напоен с лакочистител тампон върху всеки нокът и да ги увиете в парчета алуминиево фолио. Задръжте така 10 минути.

Стъпка 3: След като премахнете тампоните с лакочистител, избутайте лака с помощта на метално бутало.
Правете това нежно, за да не нараните повърхността на ноктите си. Ако лакът не пада лесно, сложете отново памуче с ацетон за 10 минути.

Стъпка 4: Загладете ноктите с фина пила. След като премахнете гел лака, ноктите ви ще се почувстват груби. Загладете ги с фина пила до желаната гладкост.

Стъпка 5: Рехидратирайте с масло за кожички.
Не пропускайте тази стъпка, защото маслото за кожички може да помогне за възстановяване и поддържане на здравите ви нокти. Ацетонът е много изсушаващ, така че нанесете щедро количество масло за кожички, за да хидратирате ноктите си и да ги върнете обратно към живота.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X