Напишете дума/думи за търсене

8 съвета от вечно свежите жени

Някои жени отиват на работа в 9 сутринта облечени, фризирани и гримирани като филмова звезда и в абсолютно същата форма се връщат у дома след 12 часа.

Други пък почти всяко утро въздишат пред огледалото, че спиралата за мигли отново се е размазала под очите им въпреки усилията да я изчистят от лицето си предната вечер.

Едни дами винаги имат перфектни нокти, други крият ръцете си под бюрото, защото половината маникюр отдавна е останал в небитието, а те нямат време нито за повторно лакиране, нито за изчистване с лакочистител.

Как някои жени са вечно свежи?

1. Гребен, оформяне, фиксиране на косата с лак, ако е необходимо, за да запазите формата, и не пипайте и косъм след това.
Всяко разресване, приглаждане, пипане прави косата по-тежка, по-мръсна и по-сплъстена.

2. Не докосвайте и лицето! Не търкайте очите си. Не пипайте устата си. Ръцете са мръсни, а гримът върху лицето изсъхва през деня и се превръща в сух, плътен слой. Всяко докосване го превръща в „прах“, петна, капки.

3. Научете оптималния ритъм на косата си и се придържайте към него. Ако знаете, че косата ви изглежда най-добре, ако я миете на всеки 2 дни, тогава не пропускайте да го правите в този порядък.
Излишно е да се надявате сутринта на четвъртия ден, че ще се случи някакво чудо и изведнъж ще изглежда добре още един ден.

4. Същото важи и за ръцете. Ако знаете, че вашият лак изглежда добре за 5 дни, тогава на 6-ия ден той ще започне да се люпи.

5. И за дрехите важи същото. Бялата блуза е бяла само 1 ден, не се опитвайте да й дадете шанс на втория и третия.

6. Красивите коса и ръце печелят половината от битката. Казват, че една жена изглежда добре в каквото и да е, стига ноктите и прическата й да са в ред.

7. Винаги имайте подръка парфюм в малка бутилка за освежаване. Понякога нямате достъп до баня в близките няколко часа, затова малко свежо ухание не би навредило.

8. Никога, ама никога не бъдете мързеливи вечер, за да свалите качествено грима си. И не забравяйте да сложите овлажняващи лосиони и кремове преди сън.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X