Напишете дума/думи за търсене

7 неизвестни факта за миглите

В опитите да направим миглите си по-дълги и гъсти често забравяме, че те не са просто поредният „аксесоар”, а представляват естествена защита на очите ни от праха, потта и слънцето. Ето какво съветват дерматолозите, за да заздравим миглите.

1. Миглите се нуждаят от редовно почистване
Те са направени от същия „материал” като косата и точно по същия начин се замърсяват. За да предпазят очите ни, върху тях се натрупва прах, който се смесва с пот и козметика. За да почистите деликатно миглите, им направете топъл воден компрес, а след това отмийте нечистотиите с мек бебешки шампоан.

2. С възрастта миглите се променят
Може би сте забелязали, че с възрастта дължината и гъстотата на миглите се променя. За да съхраните красотата им, добавяйте към всекидневното си меню витамини и вещества, които спомагат за растежа на косата – биотин и витамини от групата В.

3. Щипките за изиване са вредни
Според експертите тези инструмени може да повредят миглите, тъй като ги начупват. Ако все пак държите изкуствено да извиете миглите си, използвайте щипките при минимален натиск, за не повече от 10 секунди, непосредствено преди нанасянето на спирала.

4. Миглите може да израстнат прекалено много
Всяко момиче мечтае за безкрайни мигли, но прекалената дължина е неудобна и може да доведе до нежелани последствия. Причната често е повишена хормонална активност. Ако ви е необходима „подстрижка” на миглите, най-добре посетете професионален козметик, който ще ви научи да се грижите за непослушните си ресници.

5. Водоустойчивата спирала дразни миглите
Виновни са съставките, които правят спиралата водоустойчива (например, силикон). Сред неприятните резултати може да са алергични реакции, сърбеж, зачервяване на очите, сълзене. За да ги избегнете, използвайте козметика с натурални компоненти, без консерванти и други вредни добавки.

6. Изкуствените мигли може да са опасни
Много звезди обожават изкуствените мигли (и без съмнение използват по-скъпи варианти от тези, до които ние имаме достъп), но те не са толкова безопасни, колкото ни се струва. Съдържащият се в тях формалдехид е изключително вреден за миглите и клепачите. А ако са поставени неправилно, изкуствените мигли може да унищожат голяма част от собствените ви ресници. Ако все пак искате да пробвате, не го правете сами, а отидете в специализиран козметичен салон.

7. Може да си отгледате дълги и гъсти мигли
Има специални козметични средства, които подхранват и стимулират растежа на миглите. Но преди да ги използвате, се консултирайте с дерматолог и проучете страничните им ефекти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X